Boek over de Thaise vrouw die wil trouwen

Boek over de Thaise vrouw die wil trouwenThaise vrouwen beginnen niet zomaar een relatie met je. Zij hebben een einddoel in gedachten en vaak is dat: trouwen. Maar dat gaat er wat ander aan toe dan wij in Nederland en België gewend zijn.

In het boek “Help mijn Thaise vriendin wil trouwen’ probeer ik gebaseerd op mijn eigen ervaring en onderzoek uit te leggen hoe het dan wel werkt. Zodat je van te voren weet hoe de vork in de steel zit, en je kunt genieten van je trouwdag. En niet, zoals ik, steeds met een verbaasd gezicht rondloopt, in de ene na de andere verbazing vallend.

Relatie met een Thaise

Veel mannen die naar Thailand reizen gaan voor de bijl en worden verliefd op een Thaise vrouw. De eerste tijd gaat de liefdesrelatie van een leien dakje, de Thaise vrouw doet alles om het haar man naar de zin te maken en lijkt daar niks voor terug te willen. Maar schijn bedriegt.

In tachtig procent van de relaties tussen de Thai en Nederlanders gaat het uiteindelijk fout. Taalproblemen, cultuurverschillen, maar vooral de kijk op een relatie is totaal verschillende tussen de Thai en westerlingen. Vaak speelt geld, vooral gebrek aan bij de Thaise partner, een hoofdrol in de relatie. Dat hangt als een zwaard van Damocles boven de relatie. En maar al te vaak valt dat zwaard en loopt de liefdesrelatie op de klippen

Boek over de Thaise vrouw die wil trouwenBoek over de Thaise vrouw die wil trouwen

En er is nog een factor die een relatie tussen Nederlanders en Thai ingewikkeld maken. Want uiteindelijk wil een Thaise vrouw trouwen. Vooral de boeddhistische variant vindt ze erg belangrijk. En dat heeft een reden die wij westerlingen niet altijd kunnen, maar vooral ook niet willen begrijpen. Het gaat namelijk om zorgzaamheid voor hun ouders.

Toen ik mijn vrouw vroeg of Boeddhistisch trouwen moeilijk was, antwoordde ze “Nee, hoor. Dat is heel gemakkelijk”. Maar dat was het allerminst. Ik kwam in aanraking met zaken als Sinsod (bruidsprijs) en allerlei Thaise gewoontes die wij niet kennen. Bovendien kom je vrijwel zeker in aanvaring met de familie van je toekomstige bruid.

Mijn boek over de Thaise vrouw die wil trouwen bereidt je voor op al deze zaken. Zodat je de huwelijksdag haalt en er vooral ook van geniet. Want het is een beleving die je heel je leven bij blijft.

Het boek kun je hier bestellen.

Geef een reactie