Deng Thaise wildebras

Deng: Thaise wildebras (1)

Deng Thaise wildebrasNiet elke Thaise schone voldoet aan het stereotype beeld van een beetje verlegen en stil. Deng in ieder geval niet. Wanneer je op stap gaat in Thailand en je gaat een gelegenheid binnen zitten er behalve buitenlanders ook vaak Thaise dames.

Op een avond ben ik op stap en kan mijn draai niet vinden. De ene kroeg is te luid en de andere kroeg zijn de dames te opdringerig. Overal is wel wat. Zal wel aan mij liggen. Uit eindelijk kom ik een kroeg binnen waar in ieder geval een leuk meisje zit, eindelijk geen wildebras, waar makkelijk wat mee te kletsen valt. We drinken wat en raken aan de praat.

Deng Thaise wildebrasDeng: Thaise wildebras

Ze is een stuk jonger dan ik ben. Ze is 37 voor Thaise dames bijna bejaard. Ze spreekt redelijk goed Engels, een stuk beter dan het bar-thinglish wat je normaal hoort. Ze werkt in de kroeg als gezelschapsdame. Al een tijdje vertelt ze me en ik word een beetje onrustig van haar bekentenis. Maar het jaagt me niet weg en zijn slaat haar ‘ladydrink’ niet als een idioot achterover en kijkt me aan. We blijven beide rustig. De avond is nog jong, maar de klik is er.

Ze vraagt of ik honger heb, ik weet dat voor veel Thaise een geheime code is om te polsen of je iets met haar wilt, en ik zeg ja. Ik heb echt trek, in eten. Ze lijkt me leuk dus ik betaal voor haar de barfine van 500 baht zodat ze weg mag van de bar. We gaan naar buiten en we gaan wat eten, ze blijkt uitgehongerd. De hoeveelheid voedsel die in zo’n klein mensje kan is onvoorstelbaar. Niet dat ze zit te proppen, ze heeft gewoon honger het is 20.30 en ze heeft nog niets gegeten. Mijn bescheiden portie rijst met eend, geeft me voldoende tijd om haar eens goed te bekijken. Ze heeft iets Koreaans over zich. Ze komt uit een dorpje wat ik geografisch niet kan plaatsen dus daar word ik niet veel wijzer van.

Deng Thaise wildebrasNu dat haar buikje is gevuld, wil ze de regie van de avond overnemen; of ik met haar naar een paar clubs wil waar ze zelf alleen niet in mag. Oke goed plan, kan ik een Thaise gaan gidsen die er al lang werkt. We gaan wat clubs af, ook eentje met een show. De meeste clubs hebben dan een periode waar met mandjes met pingpongballen wordt rond gegaan die je kunt kopen.

Ik leg haar uit wat dat betekent: het meisje dat op het podium staat en een balletje vangt krijgt een bepaald bedrag. Een raar idee vind ik ook een beetje neerbuigend, maar ja het hele idee van een podium vol jonge meiden en buitenlanders die er rond om heen zitten is natuurlijk raar. Wanneer je hier overheen stapt is het wel een komisch moment, een pandemonium breekt uit wanneer er met balletjes wordt gegooid. De meiden beginnen schaterlachend een bijna-oorlog. Ook worden er balletjes rond gedeeld met de meiden die niets hebben of met de meisjes die de drankjes brengen. Deng wil zo’n mandje, voor ik mijn portemonnee kan trekken heeft ze hem zelf betaald. Ze begint te gooien naar favoriet, schijnbaar ‘liefde’ op het eerste gezicht. Ik herken er geen lijn in.

Op een gegeven moment heb ik van de kroegentocht genoeg en vraag haar of ze zin heeft om te gaan bowlen. Wanneer ik op mijn klokje kijk zie ik dat het al veel te laat is. Ik zet haar op de bus en met een kus op de wang en een afspraak voor morgenavond verdwijnt ze in de verte.

wordt vervolgd

Geef een reactie