Docu: Love Me Long Time – Sekstoerisme in Thailand

Love Me Long Time - Sex Tourism in ThailandSekstoerisme, beschamend of niet, het hoort bij Thailand. Al vele decennia. En ondanks dat het verboden is, wordt er ook niet echt opgetreden.  Waardoor het kan blijven bestaan. De documentaire ‘Love Me Long Time ’ geeft een indringend inkijkje in deze wereld.

‘Love Me Long Time’ is een documentaire die anders is dan de rechttoe-rechtaan films. In plaats van het simpel opsommen van feiten en cijfers, vertelt deze documentaire het persoonlijke verhaal van enkele Britse mannen die naar Thailand op reis gingen en de liefde kochten. En van de vrouwen die zich aan hun aanboden.

Love Me Long Time

Wat de maker van de film duidelijk laat zien is dat beide kanten wanhopig zijn. De mannen naar liefde en seks, en de vrouwen naar geld voor zichzelf en de familie. Het is een zeer indringende documentaire waarbij ik medelijden voelde met beide partijen. Want beiden partners lijken wel te beseffen hoe de vork in de steel zit en zijn niet echt gelukkig.

Ook laat de film genadeloos zien, welke positie de vrouwen in hun samenleving hebben. En dat deze samenleving de uitbuiting van de Thaise vrouwen met open ogen toestaat. Maar ga niet op af op mijn mening. Kijk de documentaire en vorm je eigen beeld.  ‘Love Me Long Time ’  duurt ruim een half uur.Geef een reactie