dubbele moraal van Thai rond seks

De dubbele moraal van Thai rond seks

dubbele moraal van Thai rond seksThailand en seks, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De seksindustrie is een van de grootste economische drijfveren. Daarom is de dubbele moraal van de Thai rond seks zo verbazingwekkend.

Zeg Thailand en je krijgt meteen twee beelden op je netvlies. Een oneindige rij wuivende palmbomen op parelwitte stranden. En halfnaakte vrouwen die wulps op een podium staan te dansen. De dubbele moraal van de Thai rond seks is, dat deze meiden vaak niets van seks weten. Of alles in de praktijk hebben geleerd. Of van pornofilms. Nu, anno 2013, is er dan eindelijk een project opgestart om jongeren seksuele voorlichting te geven.
<


Geen seksuele voorlichting

Het beeld dat de meeste mensen van Thailand hebben is dat het een zedeloos land is, waar nogal liberaal met het seks wordt omgegaan. Er zijn zelfs mannen die denken dat elke Thaise vrouw die zij aanspreken, direct opgewonden raakt. Dat klinkt belachelijk, maar hoe verklaar je anders dat een nichtje van mij in Bangkok door buitenlanders vaak in borsten en billen wordt geknepen? Dat ze zelfs een keer is aangesproken met de vraag “Hoeveel voor één nacht?”. Alsof elke Thaise vrouw een hoer is.

dubbele moraal van Thai rond seksDe realiteit is, zoals zo vaak, totaal anders. Thailand is extreem preuts. Jongeren krijgen nauwelijks of geen seksuele voorlichting. Niet van de ouders, niet van school. Seksuele voorlichting geven aan jongeren geven, wakkert ze alleen maar aan om tussen de lakens te kruipen, is de gedachten. En dus hebben jongeren geen idee wat ze met die opbloeiende seksuele gevoelens aan moeten. Of hoe je veilig moer vrijen. Met vele tienerzwangerschappen tot gevolg. Een kind op je 16de of 17de hebben is in Thailand de normaalste zaak van de wereld.

Dubbele moraal van Thai rond seks

Wat de dubbele moraal van Thai rond seks nog verder onderstreept, is dat veel van die meiden die in gogo-bars werken, door de ouders gestuurd zijn. Of de ouders in ieder geval weet van hebben. Deze vrouwen sturen een deel van hun geld weer terug naar huis, waar pa en ma dan een flat-screen tv van kopen of een nieuwe auto.  Dat het geld verdiend is met een snelle wip in een hotelkamer, met vermoedelijk een man die twee keer zo oud en drie keer zo zwaar is, doet er dan ineens niet meer toe.
Deze ouders staan overigens vooraan, om foto’s van halfblote vrouwen die hun borsten laten zien tijdens een feestje of een sexy videoclip die veel suggereert maar niets  laat zien, te veroordelen en te verketteren.

Project seksuele voorlichting

Eindelijk komt er dan een project van seksuele voorlichting. Een goed getrainde groep trekt van school naar school en gaat met condooms en komkommers aan de slag. De komkommers zijn in Thailand trouwens kleiner dan die in Nederland bij AH of Jumbo liggen (grapje!) Een gedegen seksuele voorlichting zal niet de dubbele moraal van Thai rond seks ineens veranderen, maar wel zorgen dat de jeugd weet wat ze doet. En de keus hebben om tienerzwangerschap te voorkomen. Zeker voor vrouwen belangrijk, want manlief neemt in Thailand zelden verantwoordelijkheid voor het kind.

Geef een reactie