Wat is het geheim van de Thaise vrouw?

Het geheim van de Thaise vrouwJa, wat is dat? Het geheim van de Thaise vrouw? Dat ze een man totaal hoteldebotel verliefd kan laten worden zodat die alle realiteitszin verliest. En vervolgens alles met hem kan doen wat haar goeddunkt. Braaf zijn en een gezin stichten, of de man totaal beroven van alles en berooid en teleurgesteld achterlaten.

De laatste maanden hoor en zie ik weer regelmatig mannen helemaal de kluts kwijtraken wanneer ze in aanraking komen met een Thaise schone. Als of ze een godin is wordt alles aan ze geofferd. Hoofdschuddend zie ik het aan, deel zelfs waarschuwingen uit, maar er lijkt geen kruid tegen gewassen. De mannen worden terstond Oost-Indisch doof en blind.

Vakantieplannen in de prullenbak

Ik zit een whisky-soda met een vriend te drinken op de veranda van ons guesthouse. Een afzakkertje na een leuke avond en dag. Hij pakt zijn glas en voordat hij een slok neemt zegt-ie ‘Ik ga morgen op zoek naar een ticket naar Bangkok’. Mijn glas blijft ergens halverwege de tafel en mijn lippen hangen. ‘Wat?’ breng ik enkele seconde later uit. ‘Je zou naar Laos gaan en naar Myanmar’. Hij is bezig met een rondreis van drie maanden. Maar hij heeft een vrouw ontmoet, die hier zijn hoofd op hol heeft gebracht. Ze is nu terug naar Bangkok, en hij wil er achteraan. Alle plannen gaan overboord voor een vrouw die hij net een weekje kent. Sterker nog, hij is zelfs van plan om weer eerder naar Nederland te gaan, omdat zij Nederland gaat bezoeken. Kunnen ze in de Nederlandse zomerzon elkaar weer ontmoeten.

Het geheim van de Thaise vrouwGeld lenen

Op de terugweg van mijn eerste reis door Indochina, zegt mijn makker die voor zes weken mijn fijne reisgezelschap was, dat hij zijn Thaise vriendin 60.000 baht heeft geleend. Ik schrik me een hoedje. ‘Dat is 1250 euro’ breng ik stamelend uit. Hij heeft al drie jaar een Thaise vriendin. Maar die is nu in problemen gekomen. Ze had haar erfenis op het ouderlijke huis verpand aan een tante, en die eiste nu onmiddellijk het geleende bedrag op. Mijn goedhartige vriend schoot te hulp en betaalde het gevraagde bedrag. Alleen, wat wist hij werkelijk van deze vrouw? Hij had een adres waar ze woonde, maar was er zelf nooit geweest. Hij had een telefoonnummer, maar dat is ook zo verwisseld. En zijn vriendin wisselde nogal eens van werk, dus via die methode was ze ook moeilijk op te sporen. ‘Als het misgaat, dan is dat leergeld’ stelde hij. Tja, soms is de school des levens erg duur.

Niet weg kunnen

Via de chat vraagt een kennis van me hoe het met me gaat. Ik was bezig een verhaal te schrijven dus leg het werk even te zijde. Hij vertelt me dat hij een van mijn verhalen aan zijn Thaise vrouw had laten lezen. Het verhaal ging over mijn goedgelovigheid over de Thai (roze bril) en dat ik vermoedelijk de enige Thaise vrouw had die niet stal, loog en zelfs hard werkte. Zijn vrouw reageerde met ‘Zijn vrouw doet precies hetzelfde als ik. Alleen: ik doe het zo dat jij het ziet. Zijn vrouw doet het achter zijn rug om’. Ik moest lachen toen ik het las, want zo probeert ze haar streken te vergoelijken. ‘Ze liegt, bedriegt en is me ontrouw’ zegt mijn kennis. Ondanks dat het maar woorden zijn via  Google Talk hoor ik het verdriet erachter. ‘Moet je er niet een punt achter zetten?’, vraag ik hem. ‘Kan ik niet. Ik ben gehypnotiseerd. Zit maar te wachten totdat de slang toehapt. Ik heb nog steeds hoop dat ze toch verandert’.

Het geheim van de Thaise vrouwHet zijn drie voorbeelden van de vele verhalen die ik heb gehoord, gezien, of gelezen. En telkens verbaast het me weer. Hoe krijgen de vrouwen deze mannen zover? Is het eens soort magie? Soms denk ik dat echt. Want een vrouw mag dan een man op een voetstuk plaatsen, hem een George Clooney laten voelen, maar dat gaat na een tijdje toch ook vervelen? Dan kijk je in de ochtend in de spiegel en denkt ‘Wat doet dit prachtige schepsel bij een uitgezakt figuur als ik”?  Ik heb een grote spiegel in de badkamer, vandaar.

Het geheim van de Thaise vrouw

Toen ik mijn vrouw leerde kennen, was ik tot over mijn oren verliefd. Ik zweefde anderhalve meter boven de grond. Maar na enkele uren drong zich steeds weer een gedachte op die zich niet liet verdrijven door roze wolken: ‘Ze is wel een Thaise, makker’. Ik kende de verhalen, had ook het boek ‘Thaise Schatjes van Charles Schwietert gelezen. Mijn vrouw heeft me er om vervloekt, heeft ze later toegegeven. Ik geloof dat ze het ritueel verbrand heeft.

Voor de slechteriken onder de lezers die denken dat ik het alleen over bardames heb: Nee, bijna alle Thaise vrouwen schijnen de kunst van het behagen van een man rijk te zijn. Ik ken meer goede dan foute dames, want die laatste groep wil ik niet in mijn leven. En ook zij weten hun man als een natte vinger om te halen. Ze glimlachen even, laten een twinkeling in de ogen zien, lopen heupwiegend weg en hupsakee…. de man gaat (weer) door de knieën.

Ik wel tenminste.

4 gedachten over “Wat is het geheim van de Thaise vrouw?”

  1. ”Nee, bijna alle Thaise vrouwen schijnen de kunst van het behagen van een man rijk te zijn.”

    Mmmm, dat is een zin om over na te denken…
    Maar toch niet alle appels zijn rot, zou ik dan zeggen

  2. @ Raoul, nee dat bedoeld John ook te zeggen. Zelfs de goede weten deze kunst perfect uit te voeren. Ha ha ha, we zijn toch allemaal het zelfde, John inderdaad dat gebeurt hier ook wel eens, geen kruit tegen gewassen en met liefde 🙂 geef ik toe.

  3. @Gijs , ja maar het lijkt net of ze het vak: ‘een farang krijgen’ gestudeerd hebben op school. Wat is toch hun wapen om ons helemaal gek te maken? (van de ‘goede’ Thaise vrouwen)

  4. Ik ben ook in een avontuur gestapt waar ik als ik er rationeel over had nagedacht nooit aan was begonnen. Maar naast de soms enerverende cultuurverschillen heb ik bij mijn schatje nog niks gemerkt van alle onheilsverhalen waarmee je rond de oren wordt geslagen. Nu maar hopen dat het zo blijft, en zo niet dan kan ze vertrekken.
    Ik ben door scha en schande wijs geworden, hier welteverstaan, niet daar, zo zie je maar. Misschien heb ik een eerlijke Thaise (of toch zo eerlijk mogelijke), daar ga ik maar van uit, ik bekijk het positief en ben gestopt met het lezen van of luisteren naar alle deprimerend fatalistische verhalen.

Geef een reactie