Waarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen?

Acht van de tien keer dat ik een Nederlands-Thais stel ontmoet is er sprake van een enorm leeftijdsverschil. Hij vaak boven de vijftig, zij net boven de twintig. Het had zijn dochter kunnen zijn. Sterker nog, deze mannen hebben vaak een dochter in dezelfde leeftijd. Waarom de mannen zo’n jong ding als partner nemen lijkt me duidelijk. Maar waarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen een relatie aan?

Hoe gek het ook klinkt, deze Aziatische schonen gaan goed overwogen met open ogen een dergelijke relatie aan. Maar of dat nu zo slim is?Een oude man heeft al een carrière

Mannen van boven de vijftig zijn meestal gesetteld. Ze hebben hun hele leven al hard gewerkt, ze staan hoger in de hiërarchie in het bedrijf waar ze werkzaam zijn en hebben dus ook een beter loon dan de jongere mannen. Daardoor kunnen ze beter zorgen voor hun familie, en hoeven ze niet meer zo hard te werken. Ze zijn niet moe en gefrustreerd als ze ’s avonds thuiskomen en hebben dus meer energie voor de relatie. Tenminste, zo denken de Thaise dames.

Ze hebben er geen rekening mee gehouden dat heel veel mannen naar Thailand gaan, omdat het op de Nederlandse liefdesmarkt niet meer lukt. Of wat daar nog voorhanden is, ook aan de verkeerde kant van de leeftijdgrens staat. Wat deze mannen vaak zoeken is een schoonmaakster, een verpleegkundige. Uiteraard met extra’s. De Thaise vrouwen komen daar vaak pas achter als ze in Nederland zijn.

Een oude man is rustiger en wijzer

Thaise jongemannen staan erom bekend dat ze niet bepaald monogaam zijn, maar bovenal last hebben van loszittende handjes. Het zijn vaak enorme ego’s (hun opvoeding heeft ze zo gemaakt, mannen zijn belangrijker dan vrouwen) en loslopende testosteronbommen. Vijftig jaar geleden nog verzuchtten de Thaise vrouwen in eenvoudige aanvaarding dat dit nu eenmaal hun lot is. Maar de wereld wordt kleiner, en via tv, film en internet hebben ze en kijkje in de westerse wereld kunnen nemen. Waar volgens de media de vrouw wel wordt gewaardeerd.

Dus gaan veel Thaise vrouwen voor een westerse man.  Al snel zien ze dat ook de westerse jongeman een rusteloos exemplaar is. Mannen op leeftijd hebben al veel meegemaakt, kennen de klappen van het leven, zijn evenwichtiger en wijzer. En bovendien: ze slaan niet. Mochten ze wel losse handjes hebben, zo’n jong ding is natuurlijk veel sneller ter been! Bovendien ziet en hoort een man op leeftijd slechter en denkt hij langzamer. Zo is hij beter om de tuin te leiden, als dat nodig is.Een oude man heeft al een relatie gehad

Ze zijn gescheiden na een huwelijk van twintig jaar of meer. In die tijd moeten ze wel geleerd hebben wat een vrouw nodig heeft en hoe ze hun partner moeten behandelen. Hij zal in die twintig jaar ook wel iets in bed hebben geleerd, terwijl jongemannen alleen aan zichzelf denken. En na nauwelijks vijf minuten waar ze geen lol aan hebben beleefd, zijn ze nog zwanger ook!

Geen moment komt het in de gedachte van de Thaise dames op, dat de ex-partner van deze man twintig jaar lang zijn onhebbelijkheden heeft getolereerd, maar nu de kinderen het huis uit zijn het genoeg vindt. Op een avond kwam hij thuis en vond zijn koffers bij de voordeur.

Als ze zijn geklaag aanhoren over zijn ex-vrouw, dan nemen ze zich voor het beter te doen dan de vorige partner. Thaise vrouwen vinden zichzelf een betere vrouw dan haar Nederlandse zuster. Omdat zij in hun opvoeding nog hebben meegekregen om voor hun man te zorgen. Nee, de emancipatie is in de traditionele Thaise samenleving nauwelijks doorgedrongen. “What have you done for me lately” van Janet Jackson heb ik nog niet op de Thaise radio voorbij horen komen.

Daarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen

Nederlandse mannen op leeftijd, met of zonder midlifecrisis, zoeken een jong blaadje. Ze willen bewijzen dat ze er nog bij horen, nog steeds kunnen scoren. Het komt in Nederland ook regelmatig voor, een jonge vrouw die valt voor een oude(re) man. Maar het voordeel bij zo’n Thaise vrouw is, dat die buiten het bed ook nog zorgzaam zijn. Ze hebben een verpleegster met extra’s. Geef ze eens ongelijk?

De Thaise vrouw vindt wat ze zoekt, bij zo’n man in de herfst van zijn leven. Een rustig en verzorgd leven. Genoeg geld om haar en haar familie te verzorgen, haar kinderen op te voeden. Geen man die avond aan avond dronken thuis komt en haar slaat of verkracht. En een man die haar op een voetstuk plaatst en haar ook belangrijk vindt.Het gaat bijna altijd fout

Win-win situatie, zo lijkt het. Alleen… jonge Thaise vrouwen en oude mannen, het gaat bijna altijd fout. De mannen vergeten dat ze een jeugdige vrouw hebben, die aan het begin van haar leven staat en – niet zoals hij – aan het eind. Die willen uit, lol hebben en… een gezin stichten. Regelmatig zwicht de man ook, en dan wordt hij op zijn 55ste nog voor de tweede (of derde) keer vader.

De Thaise vrouwen komen er achter dat een oudere man wel een stuk rustiger is, maar ook vastgeroest in het leven. Zijn gangen staan van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat redelijk vast, er is geweld nodig om hem daarvan af te krijgen. Hetzelfde geldt voor zijn onhebbelijkheden. Eerst accepteerde ze die nog, maar nu beginnen ze vervelend te worden. En de familie van de man heeft er ook moeilijk mee. De dochter van dezelfde leeftijd vindt het nog wel grappig, ze heeft er een nieuwe vriendin bij. Maar de rest van de familie blijft haar als een indringer behandelen.

En zo gaat het dan toch vaak nog fout, met alle gevolgen van dien voor de Thaise vrouw. Hij pikt zijn leventje weer op, dat hij gewend was voordat hij zijn Aziatische deerne had ontmoet. Maar zij zit in een vreemd land en moet voor zichzelf zorgen. Of een ticket terug naar Thailand verdienen. En op haar sokken met de staart tussen de benen weer terugkeren.

Mocht meer over Thailand willen lezen, kijk dan eens op Hieristhailand.nl

19 gedachten over “Waarom gaan jonge Thaise vrouwen met oude mannen?”

 1. John, hoeveel verschil heb jij in de relatie? Wij hebben er 17 jaar tussen, maar kan niets alles plaatsen wat je schrijft. stereotype heb je gelijk, maar niet overall. Je hebt natuurlijke ook vrouwen die niets om het uitgaansleven geven en het heerlijk vinden om thuis te zijn. Ik denk dat wij omschrijft misschien past op de relaties van TH vrouw 21 en NL man 55 of zo. Daar zal het inderdaad anders zijn, en is ook in mijn ogen het leeftijds verschil echt veel te groot.

 2. Het zijn inderdaad stereotyperingen Gijs, die niet altijd zullen kloppen. Maar met stereotyperingen is het precies hetzelfde als cliches. Ze zijn er om reden. Wie de schoen niet past 🙂 ik ben 47, mijn vrouw is 38, negen jaar verschil dus.

 3. Ik heb een seksrelatie gehad met een thaise getrouwde vrouw die in nl woont. Ze was van mijn leeftijd en ik ontmoette haar tijdens een congres. Wat ik wel mis is iets over hun geloof. Ik was tegen mijn Thaise minnares eerlijk geweest en vertelde over mijn geaardheid en hoe open minded ik ben. Ik vond het erg jammer maar door haar geloofsovertuiging kon ze mijn geaardheid moeilijk accepteren. Dit heeft geleidt tot breuk. Deze vurige intieme relatie is helaas voorbij, want ik genoot om haar tekorten aan te vullen die ze bij haar echtgenoot mist.

 4. Laren 28 april 2013
  Ik ben 8 maanden geleden een relatie begonnen met een Thaise vrouw van 32. Ik ben zelf 61. Ik ben zelf heel gelukkig met haar en heb absoluut niet het gevoel dat het leeftijdsverschil tot problemen zou kunnen leiden.mijn toekomstige vrouw is ook geen uitgaanstype.we gaan wel vaak uit eten wat we allebei heel gezellig vinden.

 5. allemaal bull shit ze komen er later wel achter met dat grote leeftijdsverschil ben zelf met een thaise getrouwt maar het verschil is maar 3 jaar zij 42 ik 45 maar heb het ook anders gekent met een andere vrouw zij was 10 jaar ouder dan ik en vroeg of laat kom je elkaar tegen.

 6. Sorry, maar ik vind dit allemaal te smerig voor woorden..
  Ik heb een aziatische vriendin (toevallig tegen het lijf gelopen) van 19 en ben zelf 20.
  En ik onderscheid me van al die mannen die met een vrouw gaan met zo een groot levensverschil.

  Ik kan met mijn meisje niet normaal over straat lopen of er komt alweer een smerige blik van een ouwe vent naar mijn meisje.

  Zoek gewoon op zn minst vrouwen van je eigen leeftijd want dit is voor vele mensen gewoon te smerig voor woorden en het mag dan juridisch niet pedofilie zijn.. maar in mijn ogen zijn het gewoon allemaal vieze seksverslaafde pedo’s en is er iets niet goed in die koppen!

  Jullie gaan naar azie omdat jullie weten dat die meisjes gaan voor het geld, dit is gewoon misbruik maken.

  (mijn mening)

 7. Ik ben 63 jaar oud en kerngezond. Vertel mij eens waar ik vrouwen van mijn eigen leeftijd kan vinden die met veel plezier in mijn bed duiken. Vertel mij eens hoe ik een vrouw van 63 kan verleiden. Geen enkele vrouw van mijn leeftijd is bereid om wilde sex te hebben. Ze zijn allemaal oud en lelijk. Ze hebben meestal medische problemen en ze pissen in bed.
  Ik ben ook oud en lelijk, maar ik ben geen vieze oude man. Ik stink niet, ik verzorg mij, ik ben goed gekleed, en mijn penis kan mooi stijf worden zonder Viagra.
  Moet ik dan een vrouw van mijn leeftijd zoeken? Een oude dame die in het jaar 1951 geboren is en die preuts opgevoed is en niet eens weet dat men ook sex kan doen op zijn hondjes (langs de rug in de vagina)?
  Mag ik soms geen sex meer hebben? Mijn vrouw is dood. Mijn kinderen zijn volwassen en hebben hun eigen familie.
  Op mijn leeftijd zijn er twee mogelijkheden : masturberen tot ik sterf, of betalen voor sex met een jongere vrouw. Ik ben op de betalende leeftijd gekomen.
  Ben je de mening toegedaan dat mensen van 63 geen sex meer mogen hebben? Wacht maar tot je zelf 63 bent, dan zal je wel anders piepen.

 8. Hoi , wat is er toch aan de hand, met het belachelijk maken van de leeftijdsverschillen, der is toch niets aan.
  Als er wederzijds vertrouwen is , en de liefde gaat goed en / of het huwelijk gaat goed?
  daar moet toch geen taboe over zijn. Net het zelfde als een oudere vrouw kiest voor een jongere man ? moet men deze mensen aan de schandpaal nagelen ? komaan zeg, wrijf dat beetje zand uit jullie ogen, we leven niet meer in de jaren 1950 ?
  we leven nu in 2013 hoor.groei mee met de tijd. op liefde staat geen leeftijd, als de mensen maar gelukkig zijn, is dat toch goed. Als de mensen gelukkig zijn is er toch geen probleem.

 9. ik heb sinds vorig jaar een lange afstand relatie met een vietnameese vrouw van 41 ik zelf ben 51 ze is noit getrouwd geweest en ze zegt geen seks voor het huwelijk , moet ik dit dan geloven als deze lieve vrouw dit zegt ? zou ze dan nog echt zo maagd zijn dan ? wie kan hier op antwoorden of ze de waarheid verteld

  groeten en tot wederhoors

 10. He ben 45 ben over 3 maanden een relatie begonnen met een meid van 24 dus 21 jaar verschil
  Voel mezelf er goed bij . Tot hiertoe verloopt alles goed , enkel op straat word je wel aangekeken .

  Hoe denken jullie hierover
  Bedankt

  1. Hoi , ik zelf ben al 17 jaar samen met een thaise hebben 2 kids en ja wij zijn samen gelukkig .
   Het leeftijds verschil is bij ons 12 jaar , ze is hoogopgeleid heeft haar studies hier afgemaakt dus (WIJ) zijn een normaal koppel en toch dat nagestaard te worden !wen er maar aan want je zult ALTIJD aan gekeken worden zo van die heeft de zijn ook gekocht .
   Een goede raad ..leef je eigen leven en geniet van het anders zijn
   Yvan

 11. hi ik oek me weze loos naar thaise vrouwen of meisjes in nederland kan vinden
  ik zie enkel date site vanuit het buiten land en ja kan haar vader zijn maar jong van geest alleen wat minder mobiel

Geef een reactie