Thaise vrouwen: Nederlandse mannen zijn gierig

Nederlandse mannen zijn gierigZo… dat is gezegd. En nu weet ik zeker dat bij veel mannen met een Thaise vrouw de nekharen overeind gaan staan of zelfs een gevoel van woede naar boven kruipt. Maar het is waar. Ze vinden echt: Nederlandse mannen zijn gierig

Paradoxaal ligt de oorzaak van die gierigheid vermoedelijk bij het feit dat de Thaise vrouwen een slechte naam hebben als het om geld gaat.Alleen voor het geld

Ik heb geen onderzoek gedaan, maar puur op eigen ervaring durf ik de boude bewering wel aan de meerderheid van de Thaise vrouwen vanwege geld in Nederland zijn. Mannen kennen die verhalen, die zij algemeen bekend. Bijvoorbeeld in het boek ‘Thaise Schatjes’ van Charles Schwietert. Huiveringwekkende verhalen van Thaise vrouwen die hun man leegzuigen en berooid achterlaten. Mannen worden dan voorzichtig. Vooral met geld.

Daar komt nog bij dat geld in een relatie met een Thaise een belangrijke rol speelt. Dat je van haar houdt is mooi, maar dat betekent wel dat je voor haar moet zorgen. Zo zit de cultuur nu eenmaal in elkaar. Haar helpen met het verzorgen van haar ouders, stukken grond kopen als oude dagvoorziening. Of een familielid die in de penarie zit en moet worden geholpen. Of alvast investeren, zodat je straks samen in Thailand kan gaan wonen. Maar ze wil ook leuk leven hier in Nederland.

Nederlandse mannen zijn gierigEen Thaise vrouw wil zorgen. Dat zit diep in haar, want dat is tijdens haar opvoeding haar zo geleerd. Je man en je kinderen zijn belangrijker dan jijzelf, is haar steeds weer ingeprent. De beste manier om zeker te weten dat een Thaise voor jou gaat en niet voor je portemonnee, als ze zich helemaal wegcijfert en kleren en schoenen voor jou gaat kopen. Of die wijn of whisky die je zo lekker vindt. En niet voor zichzelf. Want die schoenen die ze zo mooi vindt, die zijn te duur. Ze wacht wel op de uitverkoop.

Geen benul van de kosten

Ik heb gemerkt dat de geïmporteerde Thaise dames geen besef hebben van de rekeningen die wij hier moeten betalen. Ze zien ons alleen maar steeds naar de betaalautomaat lopen en er 70 euro of meer uittrekken. Of met de pin in de winkel betalen. Zonder met de ogen te knipperen. Wat moet een Thaise vrouw daarvan denken?  Terwijl zij thuis vermoedelijk elke bath drie keer moest omdraaien voordat ze hem uitgaf. Natuurlijk denken ze dat het hier Luilekkerland is!

Ik ben eens met mijn vrouw met de administratie aan de keukentafel gaan zitten. Heb haar laten zien wat er binnenkomt, maar vooral ook wat er betaald moet worden. Wat een hypotheek kost, hoeveel de belasting wil, verzekeringen, gas water en licht, etc etc. De schelle vielen van haar ogen. Ze had geen idee. Ze was geschokt en boos. Vooral op de belasting…

Nederlandse mannen zijn gierigZeuren om geld

Heel vaak lees ik op diverse blogs reacties van mannen die hun vrouw een soort toelage geven. Want het is toch hun geld, waar ze hard voor gewerkt hebben? En de vrouw zelf werkt niet, dus er komt maar van een kant geld binnen. Ik heb het vermoeden dat die toelages niet erg hoog zijn, want de Thaise vrouwen blijven maar om meer geld zeuren. En wat doen wij mannen, als vrouwlief dan om meer geld vraagt? We zetten de hakken in het zand, steeds weer. Zo komen we dus aan die naam dat we gierig zijn.

Verplaats je eens even in je vrouw/vriendin. Hoe zou jij je voelen als de zaken andersom waren. Dat je steeds als je iets wilde, het aan haar moest vragen. Terwijl je al zo afhankelijk van haar bent, omdat je in haar land woont. De taal nauwelijks kent, vrijwel alleen haar vrienden ziet, de cultuur niet begrijpt en verdomme, het is elke dag zo heet! En iedere keer als je dan over die drempel heen bent en haar toch maar weer om geld vraagt, krijg je dezelfde vragen. ‘Waar is het voor? Waar koop je het? Is het echt zo duur? Zal ik anders met je meegaan, dan kan ik zelf met de pin afrekenen.Nederlandse mannen zijn gierig

Hoe zit het dan bij jou, hoor ik je denken? Ik was hetzelfde als alle andere mannen, steeds mijn hakken in het zand als er een geldvraag uit Bangkok kwam. Ik kende namelijk die enge verhalen ook. Maar op een gegeven moment heb ik gedacht ‘ik hou van haar, zoveel dat ik met haar ben getrouwd. Wat voor een huwelijk heb ik, als ik mijn vrouw niet eens met geld vertrouw’.

Dus gaf ik haar een eigen bankpas en volledige vrijheid. Sprak met haar af ‘er is geen mijn of jouw geld meer: het is ons geld’. Nog nooit heeft ze dat vertrouwen beschaamd. Sterker nog. Ik houd meer geld over dan vroeger. Want zij loopt gerust een blokje om de goedkoopste spullen te kunnen kopen. Terwijl ik vroeger de AH binnenliep en alle boodschappen daar haalde. Kortom, ik hoop dat als de Thaise vrouwen weer eens klagen over hun gierige man, dat mijn vrouw met trots vertelt dat die van haar anders is.

Geef een reactie