Relatie met een Thaise is uit

Relatie met een Thaise is uit, op voor een nieuwe?

Relatie met een Thaise is uitMijn relatie met een Thaise vrouw is voorbij. Ga ik nu weer een Thaise? Of waar ben ik eigenlijk verliefd op geworden?

Sinds een tijdje is mijn relatie met Mettha uit. Door omstandigheden is het onzeker geworden of en wanneer ik naar Thailand kan gaan. Zo’n relatie op afstand wordt dan wel moeilijk omdat je het gevoel een beetje kwijt raakt.

Zien is belangrijk

Mettha heeft op haar appartement geen internet, wel heb ik haar een oude laptop van een vriend van mij gegeven maar zonder internet geen Skype of iets dergelijks kom dan nog niet veel verder. Ik vind het in een relatie belangrijk dat je de ander kunt zien als je met elkaar praat,  de emotie of gezichtsuitdrukking ziet. De taal is al zo lastig en dan zegt een gezicht vaak zeker zo veel. Het is allemaal niet het belangrijkste maar het maakt het wel wat lastiger om elkaar nog echt wat te zeggen. Meer dan: Honey, I miss you mak-mak.

Mettha is weduwe met twee kinderen en had haar hoop op mij gevestigd. Ik heb besloten om haar haar ‘vrijheid’ terug te geven, dat wanneer ze daar iemand ontmoet die haar leuk vind en het is wederzijds om daar dan iets mee op te bouwen. Ze moet dan niet wachten op de grote onzekerheid die ik voor haar nu ben. Ik ben daar naar haar en ook naar mijn kennissen in Nederland toe heel open over geweest. Het duurde een tijdje voor Mettha het snapte of wilde accepteren.

Wil je weer een relatie met een Thaise?

Het is nu inmiddels al een behoorlijke tijd geleden en de druk bij mijn omgeving loopt op. Bij mij minder, ik zie ook de voordelen van het alleen zijn in, zeker in mijn situatie waarin zoveel onzeker is.

Relatie met Thaise is uitIk ben ook niet op Mettha gevallen omdat ze Thaise is maar ik ben op haar gevallen als vrouw en toevallig is ze een Thaise. Nu is het wel makkelijker om op Thaise vrouwen in Thailand verliefd te worden omdat je meteen begint als hun held. Iets wat naar verloop van tijd ook verandert in een meer normale situatie. Een vriend van mij is getrouwd met een Thaise en is daar erg gelukkig mee. Zij heeft sinds kort een eigen bedrijf en daar komen weer Thaise dames.

Je wordt dan weer geconfronteerd met een aantal zaken. Zo wie zo natuurlijk volkssport nummer 1 in Thailand, het koppelen. Een man alleen dat kan niet, maar ook een aantal zeer ingesleten gewoontes waar bijna alle Thai zich ‘schuldig’ aan maken. Die gewoontes/eigenschappen maken voor mij een relatie met een Thaise minder aantrekkelijk. Het zijn de bekende dingen als het moeilijk maken van afspraken, het gebrek aan planning of het anders organiseren van het leven. Allemaal dingen waar je als je verliefd bent makkelijk overheen stapt maar als je de keuze hebt ……. Ik weet het nog niet.

De toekomst

Het mooiste is, ik kan van alles voor me zelf bepalen maar als mijn hart weer sprongen gaat maken, gaat al het verstand overboord of het nu een Nederlandse, Thaise of Chinese vrouw is.

Geef een reactie