Steeds meer geweld tegen Thaise vrouwen

geweld tegen Thaise vrouwenHuiselijk geweld komt steeds meer voor in Thailand. Er vallen zelfs steeds meer doden bij. In 2012 zelfs 186 slachtoffers. Het geweld tegen Thaise vrouwen neemt steeds meer toe.

Wie de tijd neemt om eens met een Thaise vrouw van boven de dertig te praten, krijgt meestal de meest vreseljke verhalen te horen. Vaak zijn deze vrouwen al gescheiden of hebben hun vriendje na een lange tijd gewelddadige relatie verlaten. Vaak hebben ze dan ook nog een kind. Thaise mannen drinken vaak te veel, omdat ze werkeloos zijn of omdat ze saai werk hebben. Thailand is in de regio  Zuidoost-Azië grootverbruiker van alcohol. En dat leidt tot steeds meer geweld tegen Thaise vrouwen. Dat is vaak ook de reden dat de vrouwen van boven de 30 liever een westerse man hebben of single blijven.

Rapport over geweld tegen Thaise vrouwen

Women and Men Progressive Movement heeft een rapport naar buiten gebracht waaruit blijkt dat in 2013 ruim 30.000 aanklachten van huiselijk geweld zijn ingediend. Dat zijn bijna 90 gevallen van geweld tegen Thaise vrouwen per dag! En dat zijn alleen nog maar de zaken die worden gemeld. Veel vrouwen geloven hun man, de eerste paar keer dat hij zijn vuisten gebruikt, dat dit een vergissing was en dat hij kan veranderen. Ze hebben geduld.

geweld tegen Thaise vrouwenDe politie is ook niet echt een hulp als het gaa t om het bestrijden van geweld tegen Thaise vrouwen. Ze geven toe dat er meer en meer huiselijk geweld is. En dat er iets moet gebeuren. “Je kan niet blijven denken dat de families het zelf maar moeten oplossen”. Dat klinkt hoopgevend, maar dan zegt de politiewoorvoerder “ Maar aangifte doen is niet genoeg. De families moet vooral samen hard werken om te zorgen dat een herhaling niet meer voorkomt.

Twee voorbeelden

Aun (niet haar echte naam) wil het liefst scheiden, maar denkt dat het slecht is voor haar twee kinderen. “Ik en mijn man zijn al heel lang samen. In het begin was hij heel aardig, maar toen er kinderen kwamen begon hij te drinken. Elke dag, met vrienden. En toen kwamen de klappen. Een keer wilde hij me steken met een scherp metaal, maar de kinderen stopte hem. Gelukkig maar, want ik zou zijn woede-aanval niet hebben overleefd.

Som (ook niet de haar echte naam) heeft tien jaar lang de woede en de klappen van haar man te verduren gekregen. “Ik heb geleerd dat een vrouw van haar man blijft houden en dienen. Ook als hij je pijn doet”. Zij had meer geluk dan Aun. Haar man kwam om bij een ongeluk. Hij was dronken. Hij is dood, maar ik was bevrijd van zijn klappen.

Een gedachte over “Steeds meer geweld tegen Thaise vrouwen”

  1. Het is niet goed te praten dat een Thaise man of falang zijn vrouw of vriendin slaat ,dat moet zondermeer streng bestraft worden.
    Maar dat heel veel Thaise vrouwen er een potje van maken kan je lezen op mijn weblog onder de rubriek Lieve Lolita kunt u me helpen.Daarin staan legio verhalen hoe een Thaise schone haar vriend man en vrijer belazerd.Gelukkig zijn ze niet allemaal het zelfde.Heb je de goede getroffen ben je een rijk en gezegend man.
    Lowy redactie http://www.nederlandersinudonthanicity.nl

Geef een reactie