De stille ruzies met een Thaise vrouw

stille ruzies met een Thaise vrouw Ruzie maken met een Thaise is vrijwel onmogelijke. Want je hebt alleen maar stille ruzies met een Thaise vrouw.  

Meestal gaan ruzies nergens over…  Het begint vaak met iets kleins, wat escaleert door het feit dat dat kleins juist zo klein is en dus juist geen reden is om ruzie te maken. Het is vaak een samenloop van omstandigheden. Druk geweest op het werk, lullo in het verkeer, onaardige winkelmedewerkster.. het kunnen allemaal redenen zijn.

Een ruzie is een universeel iets.. De vroegere Ridders hadden om de haverklap ruzie, bevochten elkaar met hun ijzeren zwaarden en lieten niets van elkaar heel. Ruzies lijken wat geciviliseerd maar niets is minder waar… Een ruzie kan het slechtste in een mens naar boven brengen. Hier zijn talloze voorbeelden van.Het rookgordijn van stilte

Maar waarom is ruzie maken met een Thai dan zo speciaal? Ten eerste: Als je ruzie met een Thai hebt, dan is er geen ruzie.. ‘Huh? Da’s raar’ zul je denken.  Een ruzie met een Thai wordt vaak omhuld door een dik rookgordijn. Dit rookgordijn is voor een aantal doelen in werking gesteld. Alhier waarom:

– Het rookgordijn maskeert het feit dat er ruzie is voor de buitenwereld.

– Het rookgordijn zorgt ervoor dat de twee betrokken partijen in het ruziën worden bemoeilijkt.

– Het rookgordijn zorgt ervoor dat een van de partijen zich ten alle tijden kan verschuilen en pas tevoorschijn kan komen als hij/zij er klaar voor is.

Natuurlijk geldt dit niet voor alle ruzies en kan dit rookgordijn ook worden gebruikt in andere gevallen/landen/samenstellingen.

Je hebt stille ruzies met een Thaise vrouw

Het probleem van ruzie maken met een Thai is vooral dat ze het rookgordijn gebruiken als verstop plek. Ze zijn er wel, maar er komt niks uit. Soms uren niet, soms dagen niet. Heel soms heb ik wel eens ruzie met mijn lieftallige wederhelft. Op dat moment is er geen enkel contact meer mogelijk. Alle luiken gaan op dubbel slot en worden pas weer geopend als zij er klaar voor is.

559744_415776175115746_112814170_nOp dat soort momenten is het zaak om zelf koel te blijven…  Zoals ik eerder zij: iets laten escaleren maakt een ruzie vaak erger. Door het feit dat je ruzie-genoot stil zwijgt gaat de molen in je hersenen lopen en kun je al snel de oorspronkelijke oorzaak van de ruzie uit het oog verliezen. Je wind je op, maakt je kwaad en voelt je vooral heel erg machteloos.. Wat je ook zegt, wat je ook doet… Er gebeurt helemaal niks.. Waarbij er in Nederland allang drie vazen door de flatscreen TV zijn gegooid is het in de Thaise huize doodstil.

Wat  gebeurd er in het hoofd van de Thai?

Natuurlijk is dit moeilijk vast te stellen.. De conclusie van de meeste ruzies is vaak dat zodra alle luiken langzaam weer open gaan er een rust is ontstaan in het hoofd. Dit zorgt ervoor dat het vredes

proces wordt bespoedigd.. In sommige gevallen maakt de woede plaats voor spijt.. ‘Sorry dat ik zo deed.. Dat had ik niet moeten doen’ of een hele kleine stille en vooral zachte sorry wordt in het oor gefluisterd om vervolgens het hele debacle te vergeten. Vaak helpt het nog om hier een aantal wijze woorden aan toe te voegen en te vertellen hoe je het zelf hebt ervaren.Mijn advies:

Mocht er een stille ruzie met een Thaise vrouw ontstaan. Vlucht, vertrek! Bereid je voor op een gebrek aan communicatie die in hele slechte gevallen soms dagen kan duren. Maak je niet kwaad, en blijft altijd onthouden waar de ruzie over gaat.. Er is niks erger dan jezelf verliezen in de rijzende innerlijke woede die het stil zijn van je partner aanwakkert. Er bestaat trouwens wèl een gouden tip.. Een tip die ervoor zorgt dat al je ruzies perfect verlopen… Zonder kleerscheuren, gebroken harten of kapotte flatscreen TV’s…

Geen ruzie maken…

Geef een reactie