Stress bij Thaise vrouwen

Stress bij Thaise vrouwen. Je ziet het niet.

Stress bij Thaise vrouwenVan de buitenkant lijkt het net alsof ze altijd de rust zelve zijn. Bijna niets lijkt ze van hun stuk te kunnen brengen. Maar geloof mij maar dat er ook stress bij Thaise vrouwen heerst. Je ziet het alleen niet.

De Thai in het algemeen en Thaise vrouwen in het bijzonder worden van huis uit getraind om nooit hun ware gevoelens te tonen. Omdat in Thailand het tonen van veel verdriet, woede of zelfs blijdschap hetzelfde gelijk staat aan je gezicht verliezen. En dan verlies je je respect bij andere. Een doodzonde in de Thaise cultuur.

Relax, ik plan niks

Ik ben een Nederlander, en al heb ik aardig wat van de Thaise cultuur geleerd en overgenomen, de laatste dagen kruip ik tegen de muren omhoog. Ik word gek van mijn vrouw en zij van mij. Mijn vrouw opent namelijk over een kleine twee weken een salon voor Thaise massage in onze woonplaats. Dat vergt enige planning in mijn beleving, maar mijn vrouw denkt daar anders over. Die doet alles zoals het zich aandient.

Met als resultaat dat we in mijn ogen hopeloos achter op schema lopen. Ja, klopt, inderdaad, mijn schema. Als mijn vrouw al een schema had gehad, dan was dat na een paar dagen al rijp voor de prullenbak en had het ergens ongebruikt rond liggen slingeren. Schema’s bouwen en tijdplanningen maken is volgens mijn vrouw totale tijdverspilling. Het komt toch nooit uit. Ik ben het met mijn vrouw eens, zolang het over haar tijdsplanning gaat.

Stress bij Thaise vrouwen

Maar de laatste dagen is er iets veranderd. Mijn vrouw is wat stiller dan normaal, ze is wat snibbig, slaapt slecht en klaagt over hoofdpijn. Als er bezoek is, dan merken die er niks van. Brede lieve glimlach, hartelijk als altijd. Maar ik ken haar en zie haar voetjes onder de stoel snel heen en weer gaan. Ongeduldig zit ze op de rand van de stoel en ik zie haar denken “Hoe lang blijven ze nog? Ik heb het druk!” Bezoek de deur wijzen, zoals wij Nederlanders zouden doen (of niet eens openmaken) is on-Thais.

Maar het werkt we, die stress bij Thaise vrouwen. Ineens wordt alles en iedereen ingeschakeld om de verbouwing zo snel mogelijk af te krijgen. Ze is de hele dag aan het bellen en het organiseren. Ik kijk het allemaal met open mond aan en val van de ene verbazing in de andere. Ze kan het dus wel! Nou, misschien dat alles dan toch nog op tijd  af komt.

Geef een reactie