Thaise vrouwen: de kleinste borsten van de wereld

Volgens de website Coconuts, met de nadruk op nuts, toont een recente studie aan dat Thaise hebben de kleinste borsten van de wereld.  Het onderzoek werd deze week gepubliceerd in The Journal of Female Health Sciences. 

De onderzoekers namen de maat op van de borsten van ongeveer 340.000 vrouwen, in de leeftijd tussen 28 en 30 jaar oud, uit de hele wereld. Het bleek dat er aanzienlijke verschillen waren in het borstweefsel volume van de vrouwen, afhankelijk van hun geboorteland.

De kleinste borsten van de wereld

Gebaseerd op de metingen van 11849 Thaise dames bleek dat de gemiddelde grootte zelfs nog kleiner was dan een standaard A cup. De kleinste gemiddelde borstvolumes behoren volgens de eindconclusies bij vrouwen geboren in Afrika en Azië, met name in Oost-Aziatische landen. De cupmaat ‘A’, of nog kleiner, blijkt de gemiddelde cupmaat in veel van die landen in deze regio’s, aldus het onderzoek.


Wereldwijd scoren blanke vrouwen geboren in de VS het hoogst met de grootste borsten ter wereld en een gemiddelde grootte die groter is dan een ‘F’-cup, terwijl de Filipijnen, het land dat wereldwijd de schoonheidswedstrijden domineert, verrassend werd gerangschikt op plaats 108 en volgens het onderzoek daardoor nummer een staat wat betreft de kleinste borsten in de wereld.

Kleinste Borsten

De kleinste gaan naar: 1. Filipijnen 2. Maleisië 3. Bangladesh 4. Samoa 5. Salomonseilanden 6. Taiwan 7. Vietnam 8. Thailand 9. Laos 10. Mozambique 11. Singapore 12. Sri Lanka 13. Indonesië 14. Papoea-Nieuw-Guinea 15. Zimbabwe

De grootste gaan naar: 1. US (blanke) 2. Canada 3. US (Non-Blank) 4. Ierland 5. Polen 6. Verenigd Koninkrijk 7. Nederland 8. Colombia 9. IJsland 10. Venezuela 11. Turkije 12. Australië 13. Nieuw-Zeeland 14. Noorwegen 15. Duitsland.

Met dank aan Bert Vos.

Geef een reactie