Thaise liefde gaat door de portemonnee

iefde gaat door de portemonneeIn de westerse wereld gaat de liefde van de man door de maag. Thaise vrouwen denken daar anders over. De Thaise liefde gaat door de portemonnee.

En dat is niet een zo heel erg fout bedoeld als het klinkt. Want als mannen sport kunnen kijken, op tijd een goede maaltijd krijgen voorgezet en bij tijd en wijle goede seks hebben, dan vinden ze dat ze een stabiele relatie hebben. Kort door de bocht, maar voor veel mannen geldt het gewoon. De Thaise vrouwen gaan voor financiƫle zekerheid. Dat zit ze op de een of andere manier in de genen. Hun liefde gaat door de portemonnee.Bijdrage of niet

Thaise vrouwen die in Thailand wonen en een Nederlands vriendje hebben willen graag per maand een financiƫle bijdrage zien. Het is zo ingeburgerd in de Thaise samenleving dat de dames tijdens feestjes er flink over opscheppen. Enorme bedragen vliegen over de tafel. Na het feestje zijn de dames ook niet meer tevreden met hun bijdrage en willen meer van hun vriendje zien. De Nederlandse man zit graag op zijn centen, dus is ruzie het gevolgd. Soms zelfs een breuk.

walletMaar niet alleen de Thaise vrouwen in Thailand verlangen die bijdrage. Ook de getrouwde Thaise vrouwen in Nederland zien graag een bijdrage. Hoewel ik zelf de bijdrage aan een in Thailand wonende vrouw snap, zie ik niks in een bijdrage aan de vrouw in Nederland. Ik heb mijn vrouw een machtiging op mijn rekening gegeven, met bankkaart en pincode. Er zijn nooit problemen geweest. Als je er toch opstaat om aparte bankrekeningen te hebben, dan ontkom je niet aan een bijdrage aan je vrouw. En altijd gezeur dat het niet genoeg is.

Breuk om geld

Een Thai-Nederlands stel dat ik ken staat op het punt uit elkaar te gaan. Of is al uit elkaar. Zijn ze uitgekeken op elkaar? Nee. Is de liefde over? Nee. Waar dan wel over? Geld. Want bij Thaise vrouwen de liefde gaat door de portemonnee.

Dit stel heeft een latrelatie. Het grootste deel van de week slaapt hij bij haar, de weekeinden verblijven ze in zijn huis. De vrouw ziet haar kosten stijgen en haar bankrekening dalen. Ze vraagt een bijdrage aan de man van 250 euro per maand, maar dat ziet hij niet zitten. Ze hebben er een paar keer overgesproken, maar beide weten van geen wijken. En dus staat nu de relatie op het spel.Liefde gaat door de portemonnee

En zo gaat het vaak. Geld is het grootste struikelblok in Thai-Nederlandse relaties. Hij vindt dat ze er teveel om vraagt of zelfs zeurt. Zij vindt dat hij veel te gierig is. En uiteindelijk is geld voor een Thaise vrouw belangrijker dan een relatie. Als dat uitblijft dan kiest ze eieren voor haar geld, en vertrekt.

5 gedachten over “Thaise liefde gaat door de portemonnee”

 1. Nederlandse vrouwen willen ook graag een man met eigen huis, auto goede baan enz. Het grote verschil is echter dat ze geen bijdrage verwacht voor haar schoonfamilie. (Voetbalvrouwen uitgezonderd misschien) Dit laatste is namelijk hetgeen de farang het meest irriteert! Deze “extended” familys blijken maar al te vaak een onverzadigbare “money drain” Niet alleen huwelijken tussen farangs en Thaisen lopen hierop stuk.
  Heb Thaise huwelijken hierop stuk zien lopen. Thaise man verdient op een bepaald moment goed. Families van echtgenoten (beide Thai dus) beginnen te bakkeleien over de gewenste “bijdragen” Resultaat: Huwelijk kapot. Echtgenote gaat ervan door met farang om aan de eisen van haar familie te kunnen voldoen.

 2. Heel wat farangs lijken niet alleen in gemeenschap van goederen getrouwd met hun vrouw, maar in gemeenschap van goederen met hun hele schoonfamilie ha ha

  1. ATM =Alternative Toerist Money

   Wie is hier in de illusie dat een thaise vrouw met een arme achtergrond die engels spreekt iets anders is als een sexwerker of parasiet? In Thailand trouwen vrouwen ergens rond de 16 jaar, namenlijk nadat ze sex hebben met een man. De ouderen (puyai) gaan dan praten en trouwen is de enige oplossing voor eerbehoud, want er is namenlijk sex geweest. Soms zijn ze nog 14, soms 18. Kinderen laten meestal niet lang op zich wachten. Zijn die kinderen 1 of 3, dan laat de jonge man het al snel afweten, zakt af naar Bangkok, en vergeet voor het gemak dat ie getrouwd is. De vrouw zit dan met een probleem. Oplossing…in de fabriek werken? Nee, want 6000 B per maand voed je meestal geen 2 kinderen, de grootouders van die kinderen en jezelf mee, naast dat je in Bangkok nog huur moet betalen als je bij een fabriek werkt van minimaal 1500 B. Dus…ga je naar Patpong, Soi Nana, Soi Cowboy, Pattaya, Puket, of andere toerist destination. Daar ga je werken, als massagist (met de extra verdiensten als happy ending services), als dancer, of gewoon als straat prostituee. Er zijn allerlei alternatieven. Je zorgt er in ieder geval voor dat je een toerist aan de haak slaat, en zorgt dat je er verliefd op wordt (of in ieder geval dat dit zo overkomt). De rest kunt u in allerlei verhalen hierboven lezen.

   Success, Roberto

 3. Mijn vermoeden wordt bevestigd.
  Mijn ex man is helemaal verliefd op zijn thaise vriendin (via een dating site)
  Nu is haar pensioen niet meer gegarandeerd want hij is terminaal, helaas.
  Ipv. te zorgen zit ze de inboedel al te verdelen- voor zich zelf en vraagt ze constant om geld !! Walgelijk. Mijn ex was niet echt een gezellig man maar dit is wel heel triest.

 4. Ik woon al bijna 14 jaar hier, en heb een TH vrouw en samen 1 kind, dus niet van een ander maar van ons.
  Mijn vrouw komt uit een goed gezin en geen barmeid, uni gevolgt, affijn is ok.
  Nu mijn zoon heeft een hoer uit een bar getroffen en zijn verstand is tot in zijn zak gedaald. Ze is al 3 mnd naar NL geweest en ze heeft een kind van een Thai die haar uiteraard een trap verkocht heeft, en nu mag mijn zoon het even op gaan lossen, nu ze houd zoveel van hem dat ze niet meer in een BAR gaat werken, maar weer in de fabriek, de mongool heeft alles verteld wat hij verdient en zie hoe ze de ATM straks gaat legen, op facebook verteld ze over haar fabriek waar ze werkt en ze heeft zelfs een FOTO van de (jawel) voorkant van de fabriek gemaakt, en oh my darling I MISS YOU SOMUCH op het facebook.
  De show is gestart, en mijn zoon laat haar zelfs NL leren want zegt hij dan kan ze naar NL komen en de dochter ook , die adopteerd hij dan wel even, De BAR meid is ::de LUL met het gouden ei tegen gekomen, later heeft zij en haar dochter de NL nationaliteit en bij scheiding kan hij dokken voor alles, zij zal dan een ander nemen en heeft ze toch leuk wat geld extra aan alimentatie..Hij kent haar amper 4 a 5 mnd, en helemaal in LOVE. Hij liegt ook over het geld wat hij haar stuurt of geeft, dat loopt in de 100derden euro, want ze moest ook een I phone 5, me suck you honey and you me give me you I phone he darkling. Aangezien ik geen ISAAN in mijn familie wil hebben en zeker geen Opa wil zijn van een Thais kind waarvan de moeder een hoer is geweest. En misschien nog wel, En het rare was dat haar normale facebook met alle foto’s in een keer dicht was, ja ze zal wel hier en daar wat sponsers hebben en niet kwijt willen raken, ze was toch ook al in de UK geweest. En een Thai (ISAAN)wil een huis en een auto in hun woonplaats en een brommer en geld voor de familie en voor het kind. Hoe kom je hiervan af ?????Kan nog wel even doorgaan zo. Echt het verhaal van een BAR MEID. en ze had 2 jaar gewerkt in HUA HIN en eenmaal in Phuket kon ze ook iedereen, misschien in Pattaya ook of Bangkok Soi Cowboy of NANA. Zal me niets verbazen.

Geef een reactie