Thaise liefde op afstand

Thaise liefde op afstandNu ik twee weken alleen ben, word ik weer teruggegooid in de tijd. In de tijd dat mijn vrouw in Thailand zat en ik hier. In de tijd dat ik een Thaise liefde op afstand had.

Voor degene die het nog niet weten: mijn vrouw is bijna hals over kop naar Thailand vertrokken, want het gaat niet goed met haar moeder. Het oude besje is 84 en wilde niet meer eten. Ze verloor in een rap tempo lichaamsgewicht en woog op een gegeven moment nog maar 28 kilo. Mijn vrouw wilde niet dat haar moeder zou sterven, zonder dat ze afscheid van haar had kunnen nemen. Dus pakte ze haar koffers en stapte op het vliegtuig.

Zorgzaamheid voor de man

Ze had nog wel grote inkopen gedaan, zodat alle kasten uitpuilden. En voor me zoveel eten gekookt dat ik wel vier weken zou kunnen eten, terwijl ze maar twee weken ging. Mijn haren en mijn nagels werden nog geknipt zodat ik er ook netjes zou bijlopen, ook al was ze er zelf niet bij omdat te controleren.

Kortom, ik zou afgezien van wat eenzame uurtjes alleen in ons huis niks te klagen hebben. ‘Die twee weken kom ik zo door’ dacht ik nog. Joh, wat had ik het mis. En wat was ik vergeten hoe het was toen ik nog een Thaise liefde op afstand had. Een maand naar Thailand en vervolgens weer zes maanden uit elkaar. Aangewezen op telefoon, sms, en skype.

Thaise liefde op afstandThaise liefde op afstand: Frustraties!

Wanneer je een Thaise liefde op afstand hebt, dan moet je goed plannen. Want als je wilt gaan bellen of skypen, dan moet de andere kant ook beschikbaar zijn. En laat plannen nu net niet de sterkste kant van de Thai zijn. Hoe vaak ik niet gefrustreerd naar het beeldscherm van mijn laptop of mobiele telefoon heb zitten kijken, omdat mijn vrouw het gesprek niet beantwoord. En dan had ik nog geluk dat mijn lief internet op haar kamer had.

Want als ze naar het Thaise platteland ging om haar ouders te bezoeken, dan verpestte een beetje regen al de verbinding. Dan kreeg je haar soms dagen niet te pakken. En dan ging je denken. Is de verbinding echt zo slecht? Of zit ze helemaal niet bij haar ouders, maar bij een andere man. Ondertussen had je al genoeg verhalen gehoord en gelezen dat Thaise vrouwen niet te vertrouwen zijn.

Thaise liefde op afstandTaalproblemen

Of wat te denken van taalproblemen. Mijn vrouw spreekt ondertussen al aardig Nederlands, maar zelfs dan snap ik haar niet altijd. Kun je nagaan hoe dat een paar jaar geleden was. Via een wiebelige skype- of mobiele verbinding via een voip-programma probeert ze iets in het Thenglish (het Engels dat de Thai spreken)  uit te leggen. Na vijf keer uitleggen begreep ik het soms nog niet.

Frustratie aan beide kanten. Nu leg je een arm om haar schouder en geeft haar al grinnikend een kus. Maar dat kon toen niet en verbreek je uiteindelijk totaal uitgeput de verbinding. Wetend dat de volgende keer dat je haar spreekt pas 24 uur later zal zijn. En al die tijd loop je met een rotgevoel rond.

Gelukkig is het nog een paar dagen voordat ik mijn vrouw weer in de armen heb en in de ogen kijk. Die Thaise liefde op afstand hoeft voor mij niet meer zo nodig.

Een gedachte over “Thaise liefde op afstand”

  1. Dit is veelvoorkomend inderdaad. Kan heel frustrerend zijn. Ik zit nou trouwens ook weer in Thailand, voor slechts 2 weken.. Over 3 dagen weer terug naar nl helaas.. Goh wat zal ik haar missen, maar het land zal ik zeker niet minder missen..

Geef een reactie