Moet ik mijn Thaise vriendin elke maand geld sturen?

Het is het dilemma waar elke man, die net verliefd is geworden op een Thaise vrouw, tegen aanloopt. Zij vraagt om een maandelijkse bijdrage. Moet hij daar gehoor aan geven? En hoeveel dan?

Het zijn van die ongemakkelijke gesprekken die aan het einde van de vakantie plaats vinden. Zij brengt het ineens tijdens een kop koffie of een biertje ter sprake. Al haar vriendinnen met een westerse man krijgen maandelijks geld. Veel geld. Zij wil dat ook. Of je maandelijks de portemonnee wilt trekken en wat geld wil overmaken

Relatie is ook een zakelijke transactie

Als begint te daten met een Thaise vrouw, dan moet je je goed beseffen dat je een andere wereld binnen stapt. ‘Het same same, but different’ is overal op toepasbaar. Oppervlakkig lijkt het erop dat dingen precies hetzelfde zijn als in Nederland, maar als je een beetje dieper graaft dan zijn ze dat allerminst.

Zo kan of zal een Thaise vrouw een relatie met jou beginnen uit liefde, maar is het vooral toch zoeken naar een partner die voor haar zorgt. Met haar rechteroog zal ze je liefelijk en verleidelijk aankijken, met haar linkeroog werpt ze een blik in je portemonnee. Hoeveel geld zit daarin? En hoeveel geld heb je op de bank? Wat voor werk doe je? Verdient dat goed?

De meeste Thai hebben weinig geld

Dat kan je vervelend vinden, maar de realiteit is dat er in Thailand nog veel armoede heerst. Betrekkelijke armoede, want bijna niemand komt om van de honger. Maar genoeg geld om een aardig bestaan op te bouwen, hebben veel Thai niet.

Ga maar eens kijken waar en hoe je nieuwe liefde leeft. De middenklasse is de snelst groeiende bevolkingsgroep in Thailand en die wonen in een aardig optrekje, maar hele volksstammen hebben niet meer dan flatje in de buitenwijken. Een flatje dat niet meer behelst dan één kamer van vier bij vier meter met een wc/badkamer. Slapen, eten, drinken, kletsen, tv kijken. Alles gebeurt in die ene kamer. Jouw nieuwe liefde deelt vast en zeker zo’n kamer met twee of drie andere vriendinnen. Om geld uit te sparen.

Westerse man is een investering

Kortom, behalve liefde, ben je vooral een investering. Ze doet alles voor je, om te zorgen dat je jezelf helemaal thuis voelt bij haar. Maar ze doet het vooral ook om te zorgen dat aan het eind van de maand een bepaalde som geld op haar rekening wordt bijgeschreven.

Cynisch? Ja, klopt. Maar wel de realiteit in Thailand. Als je er niet mee om kunt gaan, dan zou ik er ook niet aan beginnen als ik jou was. Of je moet het geluk hebben een vrouw uit de midden- of rijkere klasse te ontmoeten. Maar voor de vrouwen die uit de lagere klasse komen (Isaan, Chiang Mai, Chiang Rai) geldt: betalen!

Hoeveel geld moet je overmaken?

‘Hoeveel’ is dan vast je volgende vraag? Hoeveel geld moet je per maand overmaken? Dat verschilt enorm. Als je je nieuwe Thaise liefde in het uitgaanscircuit werkt, zal de vraagprijs hoog zijn. Heeft ze echter een baan op kantoor of in een fabriek, dan vraagt ze minder.

Hoewel er geen regels bestaan, is mij uit gesprekken met tal van Thaise vrouwen duidelijk geworden dat een bedrag van 10.000 baht per maand gezien wordt als een ondergrens. Geef je minder, dan zal je vaker ook een verzoek krijgen om extra geld over te maken. Met de meest uitlopende smoezen: mijn vader is plotseling ziek geworden, mijn brommer is stuk, tot de bekendste: onze buffel is dood.

Wat is dan de bovengrens? Ik zou 20.000 adviseren. Als je weet dat het gemiddelde maandloon in Thailand rond de 12.000 bath ligt, dan geef je met 20.000 baht je vrouw een mooi leven. Kan ze ook mee pronken naar haar vriendinnen, niet geheel onbelangrijk in de Thaise samenleving. “Kijk eens hoe goed mijn man mij verzorgd.”

Valkuilen met geld

Vrijwel alles in de Thaise samenleving is buigzaam als riet in de harde wind. Ik kan je op een briefje meegeven dat je Thaise liefje gaat proberen om het bedrag omhoog te krijgen. “Mijn vriendin krijgt meer geld van haar man.” Of extra geld. Je bent namelijk een westerling, je wordt geacht rijk te zijn en dus kun je een extra bijdrage best veroorloven. Gesprekken en ruzies zullen ook vaak over geld gaan.

Hoe liefelijk hun stemmetje, hoe pruilerig hun mondje, hoe droevig de prachtige zwarte oogjes staan. Trap er niet in! Hou vast aan de afspraken die je met hun gemaakt hebt. In Thailand mogen afspraken buigzaam zijn, in de westerse wereld zijn ze dat niet. En daar kan ze maar beter aan wennen, want ze heeft een westerse man opgedaan. Alles heeft een keerzijde, ook voor Thaise vrouwen.

16 gedachten over “Moet ik mijn Thaise vriendin elke maand geld sturen?”

 1. Volslagen maf idee, geld opsturen naar iemand die je nog maar een paar weken kent (even er van uitgaande dat het hier een ‘vakantieliefde’ betreft). Het idee dat elke westerling rijk is kun je bij een Thaise vrouw wegnemen door je vaste lasten op een bierviltje te schrijven. De kans is dan vrij groot dat ze van haar barkruk lazert.

  1. Klopt, ik heb mijn vrouw ooit een belastingaanslag laten zien. Haar eerste reactie was ‘niet betalen”. Toen ze doorhad dat dit geen optie was in Nederland, is ze zeker een week boos geweest op de Belastingdienst. Overigens ben ik het met je eens dat je niet over één nacht ijs moet gaan. Een paar weken zou ik hoogstens vakantieliefde noemen. Kom je wel weer overheen. Mocht je echter een werkelijke relatie aangaan, dan komt de vraag na een tijdje onvermijdelijk.

   1. Maar stel nou dat je gewoon een modaal inkomen hebt en je stuurt de ‘ondergrens’ maandelijks op, 250 euro. Hoe moet je dan je jaarlijkse vakantie naar Thailand om je geliefde te zien, bekostigen? Daar moeten de meeste mensen toch gewoon hard voor sparen?

    1. In dat geval is de werkelijkheid hard. Het is een vakantieliefde en dat zal het blijven. Een relatie met een vrouw die je slechts enkele weken per jaar ziet, tijdens een vakantie? Ik zou dat geen relatie willen noemen. Zeker niet eentje met toekomst. Als je die maandelijkse bijdrage niet kunt betalen, hoe moet je dan uiteindelijk je vrouw naar Nederland halen? Wat dat is een dure aangelegenheid.

     1. Oh wat leuk, hij denkt dat ie een vakantie liefde heeft opgedaan. 🙂 Hij weet echt niet dat het hier om een “mia chao” gaat, of te wel een huurvrouw? Echt niet? Wij kennen prostitutie als iets van een half uur, of uur, of mischien een avond (escort) maar in Thailand is het gewoon om hier een week of 2 van te maken. Deze vrouwen doen dit het hele jaar door. Ja, het is wat prettiger dan in de fabriek te werken tenslotte om haar thaise man en kinderen te onderhouden. WAKE UP zou ik zeggen. Success

 2. John, ik vind het idee, zelfs wanneer de relatie serieus lijkt te worden, om geld te sturen, naar een Thaise geliefde, zelfs wanneer de donateur het makkelijk kan betalen, vreemd.
  Wanneer er sprake is van echte liefde, wat je natuurlijk in het prille begin nooit helemaal zeker kunt weten, dan zou die ook stand moeten kunnen houden zonder die maandelijkse bijdrage. Voor de ontmoeting kon ze toch ook rondkomen?
  Zolang er sprake is van een lange afstands relatie, lijkt het me onverstandig om de suikeroom uit te hangen. Dat kan later altijd nog, wanneer je samen woont en kunt spreken van een volwaardige relatie 😉

 3. Wat wordt er gedaan als je een Nederlandse vriendin hebt? Uitgaan, kado’s, filmpje, en ga zo maar door. Als je alles op een rijtje zet niet veel verschil in uitgaven denk ik.
  Als je samen woont dan deel je toch ook de kosten dan wel niet alles?

  Maar zoals John aangeeft is de werkelijkheid hard, in Nederland is er het sociale netwerk maar dat is er in Thailand niet. Dus daar waar en Nederlandse een job heeft of WW is er vaak in Thailand niets.

  Maar alles wel direct doen na twee weken kalverliefde is wel snel 🙂

  1. Kalverliefde bestaat niet voor een thaise die op een toerist af komt. Rekenen en finesse bij het opzetten van de “scam” wel. Ik ken zoveel Europese mannen die alles kwijt zijn zo’n avontuur. Eentje had nadat het meisje 4 jaar in Duitseland met hem gewoond had, de man gemotiveerd om zijn bezittingen in Duitseland te verkopen. Man was 65+, de vrouw eind 30. Verliefd, getrouwd, de man had zin in zon en warmte, en verkocht zijn spullen, nadat de vrouw had gezorgd dat hij met zijn kinderen gebrouilleerd was. De man bouwde met zijn kapitaal een gigantische villa…op haar land (een buitenlander kan geen land bezitten). De villa was nog niet af of de kogels van de politie vlogen door de ramen. De vrouw had een thaise man, en was thuis in het gok circuit. Ze huurde de thaise politie in (die het gok circuit runt), en deze maakte de man duidelijk (met kogels) dat hij beter kon gaan. Hartritme stoornissen en zwetend kwam ik hem tegen. Hij kon er maar niet over uit. Hij had een thaise advocaat in de arm genomen, die hem nog eens 15000 baht had afgenomen om vervolgens hem ook te motiveren om maar terug te gaan naar Duitsland. Leuk he ! Groetjes, Roberto

 4. dames werkzaam in een bar hebben vaak meerdere mannen die maandelijks geld toesturen..
  zelf zou ik nooit geld overmaken zolang ik in nederland woon en mijn vriendin in thailand..
  ik heb zelf een vriendin in isaan..als ik daar ben..verzorg ik haar heel goed..geef haar ook geld voor ondersteuning..maar als ik weer in nederland ben doe ik niets…ik moet hier ook zien rond te komen..
  ik ben diversen keren bij haar geweest voor telkens 1 maand..zij heeft een klein winkeltje met nauwelijks omzet..zij bezit wel wat land..een mooi huis..haar ouders hebben land en verbouwen rijst..komen toch altijd geld tekort..wie niet?
  misschien lijk ik op een cheap charlie…maar ik heb diversen voorbeelden rondom mij heen gezien..die mij heel voorzichtig maken..

  1. Sinds enkele maanden een soort van relatie met een Thaise vrouw, 34 is ze en niet superknap maar wel erg leuk, aantrekkelijk en op zich best een hele mooie vrouw waar ik dan ook zeker steeds verliefder op begin te worden. Zij wil graag naar Nederland komen om samen met mij een nieuw bestaan op te bouwen en even later ook een kind op de wereld te zetten. Zij heeft het met mij tot nu toe nog helemaal niet over geldzaken gehad en alleen gezegd dat wanneer zij eenmaal haar baan in Thailand opzegt zij geen inkomen meer heeft. Maar het is natuurlijk de bedoeling dat zij naar Nederland komt en uiteindelijk hier blijft, dat is ook wat ik hoop… Heb voldoende relaties gehad met Nederlandse vrouwen maar een aantrekkelijke Thaise die nog traditioneel ingesteld is vind ik veel aantrekkelijker als je het mij vraagt. Nederlandse zijn enkel maar uit op carrière en een zo groot mogelijke vrienden c.q. Vriendinnenkring, nou, ik niet (meer) ik zoek rust en heerlijke liefde vol overgave! Dat mag wat mij betreft dan ook best wat kosten en ik gun het mij Thaise liefde dan ook veel meer dan die verwende krengen uit Nederland. Deze zomer komt ze gelukkig drie maanden naar Nederland en kan niet wachten haar stevig te omhelzen en te knuffelen 😉 maar ben in tijden niet zo verliefd geweest. Ik heb gelukkig aardig wat te besteden maar zal uit voorzorg toch erg oppassen dat ik mij niet financieel verlies in deze nog op te bouwen relatie. Geld overmaken wanneer zij straks weer in Thailand is, ik weet het nog niet hoor. Ze kan gewoon weer werken bij haar moeder op het land en als ze echt voorgoed naar Nederland wil komen, prima, dan ga ik er samen met haar voor de volle 100% voor en wil ik ook zeker met mijn Thaise liefde trouwen. Ik vind sowieso dat geld het minst belangrijk moet zijn in een relatie en dat liefde op de eerste plaatst komt. Zolang je echt gelukkig bent met elkaar kun je bij wijzer van spreken ook in pure armoe leven, nietwaar? Hoeveel rijke mensen hebben niet al hun geld en bezit opgegeven voor hun liefde, meer dan je denkt. Ik Volvo gewoon mijn hart en denk dat zij dat ook doet. Ik zie wel waar het schip strandt maar wetende dat we het samen zo kunnen sturen dat we gaan naar waar wij samen heen willen, dan komt alles wel goed. Bedankt overigens voor alle informatie op deze site, erg leuk en informatief en ook goed om andermans ervaringen te lezen. Hoop dat jullie net zoveel aan mijn verhaal zullen hebben, ik wens iedereen met een Thaise liefde dan ook heel veel geluk maar vooral ook wijsheid en toch ook een eigen kompas…. Succes!

  2. Ja, goed ! Wees inderdaad maar voorzichtig. Terwijl jij in Nederland woont, zit zij gewoon met haar thaise vriend trouwens…jou geld op te maken. Maar dat vind je vast niet zo erg, want ja….ontwikkelingswerk descrimineert niet tussen een man of een vrouw. 🙂 Veel plezier in Isarn ! Roberto

 5. Let op, weet dat je op Thai love links te maken hebt met professionele sex-werkers. Als je dat eenmaal goed beseft, kan je natuurlijk geld sturen, als je voelt dat er een tegenprestatie geleverd wordt. Als je in de illusie leeft dat je hier te maken hebt met liefde zou ik zeggen, verdiep je in de cultuur of ga langs bij de psychiater.

  Success ! Roberto

 6. Hallo
  Ik woon in Hongarije en ik heb 2 x een Hongaarse vrouw ontmoet. Voor alle Nederlanders die van hun geld af willen, Hongarije is dichterbij, de vrouwen denken ook hier, dat de euro’s met het regen water uit de Nederlandse hemel valt. Ik durf bijna te zeggen dat 80-90% van ALLE Hongaren stelen, oplichten, jatten de boel belazeren. In de breedste zin des woord! Schoonmaaksters aan het werk? Tas controle, werklui in of rond je huis aan het werk? tas en auto controle. Een bezoek aan een bouwondernemer, architect? afdingen, of gewoon zeggen dat hij dood kan vallen! Hier gelden Hongaarse tarieven en Buitenlander tarieven. En dat weten heel veel Nederlanders, Engelsen, Belgen, Duitsers.
  Een relatie met een Hongaarse vrouw is mogelijk als je een betonen hart hebt.
  Dan spaar je geld. Want ik had het advies van mijn zus moeten volgen: op straat gooien en de sloten vervangen! Ja dat weet ik nu ook!

  Ik heb ook contact met een vrouw uit Thailand. En ik ben wel zo wijs en heb zoveel geleerd hoop ik?? Dat ik probeer de schade klein te houden. Ik stuur geen 1 eurocent! Ze heeft geen werk en ze is van middelbare leeftijd en volgens haar krijgt ze bijna geen werk! ZE WIL ZELFS GEEN GELD!. Dat heeft ze duidelijk gezegd. Ze was in Nederland in 2006 en 2009 en 2012 en in 2013 na terug komst in Maart was haar baan weg. Ze spreekt wat Nederlands. En snapt dat wij Nederlanders ook onze rekeningen hebben en dat het niet aankomt waaien. Ik zou graag willen dat ze bij me komt wonen, maar ze wil niet, ze moet haar huisje nog afbetalen! Ze blijft in Thailand om haar schulden af te lossen en dan kan ze hier komen. Ik heb daar wel respect voor. Ik wil alleen geen 3-4 jaar wachten. Of langer, dus moet er een andere manier komen. En daar word nu door haar over nagedacht. Dus alle vrouwen, of Hongarije, Bulgarije Thailand Afrika Als ze geen fatsoenlijk inkomen hebben, proberen ze de rijkere mannen te plukken. Ik denk dat de mannen de knip en de event. uitgaven zelf moeten controleren. Ik wil graag dat ze komt, en als ik elke maand een klein bedrag moet betalen voor haar huisje? Prima! Alleen als ze hier woont en blijft. Voor haar is het zakelijk, maar voor mij ook, dat heb ik wel geleerd. Fles ze de boel, een paar keer rare dingen, dan staat ze zo op het vliegveld.
  En ik heb niks met de Nederlandse immigratiedienst te maken.
  Denken doe je met je hoofd! Bepaal zelf wat je fatsoenlijk en verantwoordelijk is
  Veel mannen willen een Porsche ot een Audi A6 S6? Gaat ook niet altijd, en dat moeten die vrouwen ook snappen. wat kan dat kan!
  Groetjes Jan
  Ps. al krijg ik geld toe, nooit meer een Nederlandse vrouw!

 7. maar hoe zit het dan met mijn situatie? ik heb namelijk mijn thaise vriendin gewoon hier leren kennen in belgie!(ze was gescheiden en had de nederlandse nationaliteit) .
  ondertussen hebben we een flinke knaap van een zoon van 8j en wonen we al jaren samen momenteel in belgie + ze heeft nu de belgische nationaliteit.maar we hebben besloten om het leven hier te ruillen met het leven in thailand! ben de laatste dagen wat aan het lezen op het net maar ik lees overal dat je moet kunnen aantonnen dat je zo een 10000euro moet op een thaise rekening gestort hebben ! maar die hebben we helemaal niet door omstandigheden . dus krijg ik dan geen visa o ? gezien de omstandigheden van de situatie en ook de family wat ze nog heeft wil ons heel graag daar hebben want ze is er al zeker 16jaar niet meer geweest.ik zelf zou me permanent met ons gezin willen huisvesten daar en hebben de toestemming van haar family! groetjes jan

 8. Hoe je het ook keert of draait het cultuurverschil doet je de das om. Als je het goed treft met een Thiase vrouw dan heb je zoiets als de staatsloterij gewonnen.En geloof me maar, die win je niet. De Aziatische cultuur is in een eigen stijl vreeeeeselijk materialistisch. Religie is culturele gewoonte zonder inhoud, alleen maar buitenkant. Boedhisme viert in veel Aziatische landen nog steeds hoogtij want ze hebben het nog steeds niet geleerd en hoelang zullen ze het boedhisme nog nodig hebben voordat ze het zullen leren???. Een fatsoenlijk inhoudelijk gesprek voeren met een Thaise, schier onmogelijk, er is bijna nooit diepgang, het leven draait maar om een ding: geld. De Thaise cultuur is in en in corrupt op werkelijk alle aspecten van het leven. Als je een relatie met een Thai begint zonder je eerst buitengewoon goed op de hoogte van de cultuur te hebben gesteld dan pleeg je romantische zelfmoord want de gemiddelde Thai weet niet wat liefde is, zij verstaan onder liefde iets totaal anders als een geindividualiseerde westerling.

 9. De beste manier om te erachter te komen of je Thaise vrouw je echt leuk vind is door GEEN geld te storten. Als ze je dan verlaat dan weet je 100% zeker dat het haar te enkel te doen was om het geld.

  Ik heb mijn vriendin in de periode dat zij nog in Thailand woonde één keer geholpen.

  Toen haar auto het begaf, terwijl ik er als passagier in zat, 50% van de dure reparatie kosten betaald.

Geef een reactie