Thaise vrouw klaagt over Nederlandse man

Thaise vrouw klaagtZe zien er zo mooi, lief en gedwee uit, de Thaise vrouw. Maar dat is slechts de buitenkant. De Thaise vrouw klaagt wat af over haar Nederlandse man. Wat? Er wordt zelfs gescholden op hun Nederlandse man of vriendje.
 
Zolang er anderen aanwezig zijn, wordt vaak de schijn opgehouden.  Er wordt liefelijk gekeken, geglimlacht. Hoffelijk worden drankjes en plateaus vol Thaise lekkernijen aangereikt. De gastvrijheid lijkt geen grenzen te kennen. Gevraagd wat ze van hen man vinden, zullen de Thaise dames antwoorden dat ze een lot uit de loterij hebben gewonnen. Dat ze de liefste man van de wereld hebben, en dat ze zich afvragen waar ze dit aan verdienen.


 

Andere kant medaille

Maar dat strookt niet met de verhalen die ze aan elkaar vertellen. Mijn vrouw heeft wel eens verzucht dat als ze voor elke klagende biecht die ze aanhoorde tien euro had gekregen, ze een retourtje Amsterdam kan betalen. Ik vang die klagende gesprekken ook vaak op, omdat de Thaise dames in kwestie niet door hebben dat ik redelijk de Thaise taal versta.

De Thaise vrouw klaagt waarover?  De Top Vijf:

 
 1. Thaise vrouw klaagtOver onze gierigheid (met stip op één).
 2. Dat we verlekkerde blikken naar andere vrouwen werpen (nipt nummer twee).
 3. Over ons gebrek aan respect voor hun cultuur (rotsvast nummer drie).
 4. Over onze onbeschofte cultuur.
 5. Over onze luiheid en onwil om hen te helpen.

Geklaag op websites  

Ook op websites gaat die klaagzang door. Uiteraard verscholen op websites waar wij het niet verwachten, en uiteraard in het Thaise schrift.
 
Zo kwam ik via-via op de website www.thaidutchkeuken.nl Je denkt dat de vrouwen op deze website kooktips of recepten uitwisselen? Nou, niet dus. Het is al vreemd dat je jezelf moet registreren. Ik denk dat als ik mezelf als Nederlander zou proberen in te schrijven, me dat niet lukt.
 
Thaise vrouw klaagtToch kreeg ik een stuk in handen van een Thaise vrouw die al een tijdje in Nederland woont en tips gaf aan andere Thaise vrouwen die net in Nederland neerstrijken. ‘Hoe te overleven in Nederland’ kopt het verhaal. De hoogtepunten daaruit:
 
 • Zorg zelf voor alles, vertrouw niet op je man of vriend.
 • Verzamel belangrijke telefoonnummers en informatie en schrijf ze op in de Thaise taal zodat je vriend/man het niet kan lezen.
 • Verstop die documenten en telefoonnummers voor je man/vriend. Ook je paspoort en verblijfsvergunning.
 • Zorg dat je geld achter de hand hebt, zodat als er problemen ontstaan je niet afhankelijk bent van hem. Verstop dit op een plaats die hij niet kent.
 • Blijf in contact met andere Thai. In tijd van problemen helpen wij elkaar.
 • En last but certainly not least:  Zorg voor een plan A en plan B. Met andere woorden: lukt het niet bij deze man, zorg dat je er eentje achter de hand hebt.

Thaise vrouw klaagtThaise vrouw klaagt terecht? 

Ik viel van mijn stoel toen ik dit stuk las. Zoveel wantrouwen. Maar het zou te makkelijk zijn om er alleen de Thaise vrouwen op af te rekenen. Zoals zo vaak zit er ook een andere kant aan dit verhaal. Dat wantrouwen moet ergens vandaan komen. Waarschijnlijk zijn er erg veel teleurgestelde Thaise vrouwen in Nederland. Die hun verblijf in Nederland toch anders hadden voorgesteld.  Of waarvan de man zich in zijn vaderland totaal anders gedraagt dan tijdens vakanties in Thailand. Barser, brutaler en ineens met de hand op de knip.
 
Want ook die verhalen hoor ik vaak. Mannen die denken dat ze een sloofje in huis hebben, die de boodschappen en het huishouden doet. Als het even kan nog naast een baantje, zodat de Thaise vrouw ook geld in het laatje brengt. Dat mag ze dan thuis netjes afgeven en krijgt ze een toelage van rond de 200 euro (dat is het gemiddelde van alle bedragen die ik tot nu toe gehoord heb).
 
Overigens moet wel om 18.00 uur het eten op tafel staan!  En als het even kan geen Thais, want dat blieft de gemiddelde Nederlander met Thaise vrouw niet. En Thaise spulletjes in huis? In drie keer: nu niet, dan niet en nooit niet!
 
Je vraagt je af waarom sommige mannen een Thaise vrouw in huis hebben gehaald. En of al het geklaag van de Thaise dames in Nederland niet gewoon terecht is.


Een gedachte over “Thaise vrouw klaagt over Nederlandse man”

 1. L. S.

  Vreemd al die negatieve geluiden , ik kom nou sinds 4 jaar in Thailand en heb gemiddeld minder problemen als in Nederland . En ik kom 3 A 4 keer per jaar elke keer voor een maand.

  Mvg frans muller

Geef een reactie