Thaise vrouwen en Facebook: Advertisementspace

Sinds dat ik een Facebookpagina heb stromen de vriendschapsverzoeken van Thaise vrouwen massaal binnen. Vaak van totale vreemden, nooit eerder gezien. Met soms foto’s waar ik rode oortjes van krijg. Thaise vrouwen en Facebook: is dit een middel om zichzelf te…. verkopen?

Advertisementspace

Ik was net een maand in de lucht of de eerste vriendinnen van mijn vrouw melden zich aan. Uiteraard accepteer ik ze. Ook ik ben verslaafd en wil het aantal ‘vrienden’ naar ongekende hoogte zien stijgen. De meeste commentaren of status-updates zet ik er in het Engels op, zodat zij het ook kunnen volgen. Soms chat ik ook met ze. En nu ik de Thaise taal steeds beter beheers is het ook leuk om de updates van bevriende Thai te vertalen en in de Thaise taal antwoord terug te geven. Wat vaak tot grote hilariteit leidt. Want nog steeds gebruik ik de verkeerd letters.

Maar na een maand of twee melden zich de eerste Thaise dames die ik niet ken. Als je jouw Facebook niet afschermt, dan kan iedereen in je vriendenkring gaan rondneuzen en shoppen. En dat doen de Thaise dames graag bij elkaar. Want het is leuk en vooral ook statusverhogend als er een foto van een westerling op je Facebook prijkt. Of een paar. Of vele tientallen.

Nog niets aan de hand want over het algemeen zijn dit ook nette meiden. Ze veranderen wel vaak hun profielfoto. Of posten foto’s van zichzelf in liefelijke houdingen. Daar verbaas ik mezelf wel over, want de hoewel de foto’s niet spannend zijn, ze zijn wel uitnodigend. Het is net alsof de dames zich op Facebook aanprijzen. Kijk mij toch eens mooi en lief zijn.

Spannende foto’s

En zo gaat dat natuurlijk door. Iedereen shopt in elkaars vriendenkringen en jouw Facebookpagina gaat van hand tot hand. Ik heb wel eens een verhaal gehoord dat in een kroeg een bepaalde bink zo gewild was dat de dames ze zijn telefoonnummer onderling uitwisselden. Nu ben ik bepaald geen Brad Pitt of George Clooney, toch krijg ik het gevoel handelswaar te zijn.

Dat gevoel wordt versterkt nu ik steeds vaker vriendschap verzoeken krijg van Thaise dames in niets verhullende lingerie, bikini’s of kleding. Met rode oortjes blader en blosjes op de wangen ga ik door hun foto’s. De bedoelingen van deze dames laten niets te wensen over. Ik heb er wel eens eentje aan mijn vrouw laten zien. Die liep hoofdschuddend weg, mompelend ‘Puying baba bobo’ (Deze vrouw is niet goed snik).

Maar het gaat verder. Hoewel ik het zelf nog nooit gezien heb, meldt de Thaise krant The Bangkok Post dat Thaise meisjes van 15 tot 20 jaar foto’s op Facebook plaatsen van hun… borsten. Om zoveel mogelijk ‘likes’ en ’shares’ te scoren. Het Land van de Glimlach kent hierin een dubbele moraal. Op diverse plaatsen staan in Thailand de dames naakt op een podium te dansen. Maar het verschijnsel ‘Chest-ograps’ vindt de Thaise regering onder pornografie vallen.

Thaise vrouwen en Facebook: Niet slim

Blijkbaar hebben deze vrouwen niet door dat wat ze eenmaal op internet hebben geplaatst, nooit meer verdwijnt. Deze foto’s zijn tot in de lengte van dagen nog terug te vinden. Denken ze door gewoonweg de foto’s van Facebook te halen alles verdwenen is. Think again! Een toekomstige werkgever zal ook even op jouw naam Googlen. En de afbeeldingen bekijken. Oeps, weg baan.

Dat is de reden dat ik voortaan alle vriendschapsverzoeken van Thaise vrouwen aan een streng onderzoek onderwerp voordat ik ze accepteer. Even de Facebookpagina van de solliciterende dame bezoeken en de foto’s bekijken.

Prachtig dat de Thaise dames en Facebook zulke goede vriendjes zijn en als advertisementspace gebruiken, maar hun blote kont tussen mijn vrienden is bepaald geen reclame voor mij…

Geef een reactie