Thaise vrouwen op Thaise feestjes

Thaise feestjes Thaise vrouwen zijn op Thaise feestjes de grote gangmakers. Ze drinken, eten, kletsen, zingen en bovenal: Ze doen gek.

Onlangs had ik er weer eentje, een Thais feestje. Een bevriend Thai-Nederlands stel gaat verhuizen en besluiten om in het oude huis nog één keer een feestje te geven. Een afscheidsfeestje van het oude huis. En ik kon het van te voren al uittekenen hoe het feestje zal verlopen. De mannen aan de ene kant, de vrouwen aan de andere.

Thaise feestjes

Thaise feestjes beginnen altijd vroeg. Waar we in Nederland het aardig vinden om ons te melden zo rond koffietijd, acht uur in de avond, beginnen Thaise feestje al halverwege de middag. Alle vrouwen verzamelen zich dan in de keuken en er wordt druk gekookt. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit, dus iedereen die kan koken doet mee. De andere zorgen voor de gezelligheid en voor de partners die zijn meegekomen.

Die mannen zakken in een stoel of bank en worden vervolgens door de Thaise vrouwen voorzien van een biertje of iets anders. Die mannen komen alleen nog uit die bank of van die stoel af om iets te eten te halen of om naar de wc te gaan. Als het eten klaar is, dan wordt alles op een tafel uitgesteld.Heb je een zorgzame Thaise vrouw dan wordt er een bordje voor je klaar gemaakt. Kun je dus op je stoel of bank blijven zitten. Anders moet je toch even in de benen komen.

Thasie feestje-2Thaise feestjes en karaoke

Het eten is nog niet op of de eerste Thaise dame begint al te zingen. Thaise feestjes en karaoke zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Thai zingen graag, alleen…. ze kunnen niet zingen! Ik ben op de talloze Thaise feestjes die ik heb bezocht, nog nooit verrast door het hemelse gezang van een Thaise schone. Nee, het is vaker vergelijkbaar met een krolse kater. Al zou de kater nog wel eens boos kunnen worden over deze opmerking….

Maar ze hebben wel lol, de Thaise vrouwen. Ze zingen samen, ze dansen, en als ze de tekst kwijt zijn of er komt een schunnig tekst voorbij (wat nogal eens het geval is met Luk Thung, de Thaise variant van de schlager) dan schateren ze uit. Wij mannen zitten ondertussen op de bank en zien het allemaal aan, met een pilsje in de hand of voor ons op tafel. Af en toe schudden we ons hoofd of bedekken we onze oren.

Maar wie heeft er echt een leuk feest? De Nederlandse mannen of de Thaise dames….

Geef een reactie