Thaise vrouwen willen kinderen

Thaise vrouwen willen kinderen.Er zijn veel struikelblokken in een Thais-Nederlandse relaties. En dit is er ook een: Thaise vrouwen willen kinderen.

Vanaf het moment dat ik mijn vrouw heb ontmoet is het een issue in onze relatie. Wel of geen kinderen. Ik wilde ze graag, maar had mezelf een grens gesteld. Boven de 40 geen kinderen meer. Alleen die grens was ik al voorbij toen ik mijn toekomstige Thaise vrouw ontmoetten. En kinderen zijn belangrijk in de Thaise cultuur. Ze zijn je oudedagvoorziening.

Oude vaders, jonge moeders

Ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar ik zie ze voorbij komen, die vaders van boven de 50. Ze hebben toegegeven aan de kinderwens van hun (veel) jongere Thaise vrouw. De mannen trekken een grimas, zijn asgrauw en hebben wallen tot op hun knieën. Overigens is het kind niet altijd de keus van de man zelf. Thaise vrouwen willen best een handje helpen als manlief een beetje onwillig is en geen kinderen meer wil.

‘Dwars door de pil heen zwanger geworden’. Ik denk dat Thaise vrouwen een stuk vruchtbaarder zijn dan haar Nederlandse zusters. Het gebeurt namelijk bij Thaise vrouwen veel vaker. Maar er worden ook zwaardere middelen ingezet. “geen baby? Dan ga ik op zoek naar een man die me wel een kind wil geven.” Wat doe je dan als man? Het is de keuze tussen een vol huis of een leeg huis. Ik ken weinig mannen die voor het laatste kiezen.

Thaise vrouwen willen kinderen

Het zit in de natuur van vrouwen. Boven de dertig gaat de biologische klok tikken. Steeds luider. Westerse vrouwen kunnen dat nog rationaliseren: ‘ik heb werk, carrière, een leuk leven. Ik wil dat niet kwijt’. Thaise hebben het daar een stuk moeilijker mee. Het is hun van jongs af aan ingegeven: je moet kinderen krijgen wil je later een goede oudedag hebben. De enige Thaise mensen die over straat zwerven of in een van de weinige verzorgingstehuizen zijn terecht gekomen, zijn de mensen zonder kinderen.

Thaise vrouwen willen kinderen.De familieband is erg sterk in Thailand, dat had je vast al gemerkt. Jouw vriendin/vrouw zorgt voor haar ouders en broers. Stuurt geld en cadeautjes. Jouw vrouw wil later als zij oud is, dat er ook iemand voor haar zorgt. Een zoon of dochter of liefst allebei. Maal twee. Die cultuur zal ooit langzamerhand verdwijnen, als de Thai een rijker volk is, maar vooralsnog is dit een gegeven. Dat wij Nederland anders met onze ouders omgaan, daar heeft jouw Thaise vrouw geen boodschap aan. Ze wil een kind en ze wil het nu!

Ik vind mezelf te oud

Wij hebben het wel geprobeerd, al vanaf dag dat ik haar ten huwelijk heb gevraagd. Maar het is ons niet gegeven. En nu komen we allebei aan de ‘verkeerde kant’ van de leeftijdgrens. Mijn vrouw komt op een leeftijd dat het gevaarlijk voor haar en de baby wordt. We kunnen natuurlijk hormoonbehandelingen starten en met IVF aan de slag gaan, maar dan komt dat andere dilemma om de hoek kijken: ik zie mezelf niet op zestig jarige leeftijd met een zoon van 12 jaar voetballen. Dat vind in sneu voor hem en voor mij.

Gelukkig heeft mijn vrouw het geaccepteerd. Misschien kunnen we later adopteren of voor kinderen van andere familieleden zorgen.

5 gedachten over “Thaise vrouwen willen kinderen”

  1. Ja, ik begrijp de overweging geen kinderen te willen. Toch heb ik een, ongewilde, andere ervaring. Mijn ex-vriendin vertelde mij 10 dagen na onze breuk zwanger te zijn. We wonen niet meer samen, maar ik heb steeds (financieel) voor haar gezorgd. Tien maanden geleden werd mijn dochter geboren. Wij wonen 600 km van elkaar en dus kan ik haar maar 1x per maand zien. Ik mis haar zeer en ik kan de lezer vertellen dat mijn dochter het allermooiste en liefste op deze wereld voor mij is. Berthy

  2. Hoi John, waarom zou je op je 60ste niet kunnen voetballen met je zoon van 12? Je bent zo oud als je je voelt, vind ik. Mijn vriend en ik zijn ‘laatste kans ouders’. Hij was 51 toen ik zwanger werd en ik 39. Op mijn 42ste ben ik bevallen van de 2de: een prachtige dochter die nu 6 maanden oud is. Over een paar maanden wordt mijn vriend 55. Hij heeft vanochtend nog gevoetbald met zijn zoon van 2,5. Ik geef borstvoeding, 3-4x per nacht nog. Wij hebben geen wallen. Maar zuippartijen tot in de late uurtjes zijn passé, wat ik trouwens helemaal niet erg vind. Mijn vriend wordt vaak aangezien voor opa. Hij lacht er maar om. We genieten enorm van onze kids en zijn dolblij dat we die laatste kans hebben gegrepen. Waar wacht je nog op? Het willen hebben van kinderen is een oerbehoefte. Gaat heen en vermenigvuldigt u! Groetjes, Petra, je oud-collega van de Avro

    1. He die Petra. Mooi dat je zo gelukkig bent met je kids. En je man ook! Maarrrr, mijn beide ouders zijn jong gestorven. Vader 54 en moeder 63. Dat zet een mens aan het denken…. Ik weet zeker dat een leven met kinderen een verrijking is, maar we zijn ook erg gelukkig zonder 🙂

  3. Hoi John, klopt mijn Wilaiwan wilde vanaf begin een kind met mij. Zij is 32, ik 61. Ik heb al 2 kinderen (zoons)en zij heeft ook een zoon. Ik zou echt ontzettend graag nog een kind met Wilaiwan willen. Heb er nu alle tijd voor. Mijn leeftijd vind ik geen enkel probleem. Je bent echt zo oud als je je voelt.je moet wel je gevoel volgen.

Geef een reactie