Thaise vrouwen zijn harde werkers

Discipline en inzet: Thaise vrouwen zijn harde werkersPlannen kunnen ze dan vaak niet, maar dat compenseren ze vaak met nietsontziende inzet en discipline. De meeste Thaise vrouwen zijn harde werkers.

Toen mijn vrouw in Thailand als masseuse werkte, zat ze in de salon twaalf uur per dag. Van half twaalf in de morgen tot half twaalf in de avond. Zes dagen per week. Dinsdag was ze vrij. Wij zouden uitslapen en er een lekker luie dag van maken. Mijn vrouw begon de die ‘ vrije dag’  met Engelse les en eindigde met de was. Tussendoor werden familieleden bezocht en haar kamer schoongemaakt. Ik was meteen overtuigd dat Thaise vrouwen hard kunnen werken.

Gaat de zaak op tijd open?

Die vraag speelde de afgelopen week me constant door het hoofd. Komt de verbouwingen en andere werkzaamheden aan de massagesalon van mijn vrouw op tijd af? Twee januari moeten we open gaan, was de planning. Planning? Ja die was er niet, en daardoor liepen we mijlenver achter. Ik raakte in paniek, mijn vrouw sukkelde rustig voort met de dingen die ze wilde doen.

Pas toen ik haar vertelde dat er Kerstdagen aan zaten te komen, en dat tussen Kerst en de jaarwisseling Nederland zo goed als stil ligt, brak er enige vorm van paniek uit. Even, tijdelijk, een paar uurtjes. Terwijl ik nog verstijfd was van de schrik, pakte mijn vrouw de spullen bij elkaar, liet zich door mij naar haar zaak rijden en begon te werken of haar leven eraf hing.

Discipline en inzet: Thaise vrouwen zijn harde werkers ’s Morgensvroeg, terwijl ik nog niet wakker was, sloop zij de deur uit. Tegen de avond kwam ze terug, aten we avondeten, en verder ging het. Tot diep in de avond zat ze achter het naaimachine gordijnen te maken. Rond elven zei ik vaak dat het mooi was geweest, maar dan ging ze vaak toch nog een uurtje door.

Thaise vrouwen zijn harde werkers

Wat zeg ik: keiharde werkers. In no-time lijkt ze de opgelopen achterstand door misplanning (lees: geen planning) in te lopen. En er wordt geen compromissen gesloten. Ze zet gewoon een paar stapjes extra om de inrichtingsplannen die ze had, uit te voeren. Elke tegenslag wordt opgevangen met een paar uurtjes langer werken. Ik ben onder de indruk. Van zowel het werk dat vordert, hoe de zaak eruit komt te zien en om te zien dat Thaise vrouwen hard kunnen werken.

Geef een reactie