Thaise whitening-cream reclame rascistisch?

Thaise whitening cream reclameEen rel rond een Thaise whitening-cream reclame. De advertentie zou in de ogen van velen racistisch zijn.

De Thaise vrouw wil een blanke huid. Het liefst zo blank als sommige Britten na een lange en donkere winter. Dat vinden wij raar. Wij hebben liever het koffie-bruine tintje van de Thai. De liefde voor de witte huid gaat zo ver dat er massa’s aan producten zijn die de beloven dat het de huid bleekt. Tot deodorant aan toe. Er is zelfs een creme op de markt die belooft de vagina bleker te maken…

Farmaceutische industrie

Daar is geld aan te verdienen, denken een paar slimme ondernemers die deze producten massaal op de markt brengen. En voor al die producten moet reclame worden gemaakt. Maar hoe je dat?

Nou, je huurt twee Thaise actrices in, die je fel in het spotlicht zet. Daardoor zien ze er mooi egaal gebleekt uit. Vervolgens laat je de ene langzaam donker worden, tot ze aan het eind totaal zwart is. Een beetje overtrokken, maar vele Thai worden bijna zwart als ze te lang in de zon zitten.

De gedachten is dan, dat je teveel buiten werkt, een boer(in) bent en dus van het platteland komt. Daar zijn ze arm, dus jij ook. Hopla, je hebt een veroordeling vanwege je huidskleur aan je broek hangen. Voordat je ook maar een woord gesproken hebt

Thaise whitening-cream reclame

Seol Secret, de fabrikant achter de Thaise whitening-cream reclame heeft na de storm van kritiek commercial al teruggetrokken. Je kunt ‘m hieronder nog zien.

Geef een reactie