Kan ik het toeristenvisum van mijn Thaise verlengen?

toeristenvisum van mijn Thaise verlengenJe Thaise vriendin of vrouw is in Nederland op een toeristenvisum, maar het gaat zo goed en jullie beiden willen dat ze langer blijft. De vraag is dan:  Kan ik het toeristenvisum van mijn Thaise verlengen? En zo ja, hoe doe ik dat dan?


Dat is erg afhankelijk voor welke termijn je het toeristenvisum hebt gekregen. Als het voor een maand is, dan is het antwoord ‘ja’. Maar heb je een toeristenvisum gekregen voor de maximale lengte van drie maanden dan moet ik je teleurstellen. Europees is afgesproken dat de termijn dat die een toerist binnen de grenzen van Europa mag blijven maximaal  90 dagen is.

Onder zeer bijzondere omstandigheden wil de IND nog wel eens een verlening van visum toestaan, maar daar schiet je feitelijk niet veel mee op. Want dat betekent dat je Thaise vrouw het eerste half jaar Nederland niet binnen mag, in plaats van de normale drie maanden.

toeristenvisum van mijn Thaise verlengenHoe kan ik het toeristenvisum van mijn Thaise verlengen?

Om een het toeristenvisum  voor Nederland te verlengen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Voorwaarden voor verlenging van het toeristenvisum

  • Uw totale verblijf duurt niet langer dan 90 dagen.
  • U moet uw verzoek om verlenging motiveren en met documenten aantonen dat u niet tijdig terug kan naar uw land van herkomst.
  • U heeft voldoende geld om de hele periode van verblijf in Nederland in uw levensonderhoud te voorzien of er is een garantsteller in Nederland.
  • U bent voldoende verzekerd tegen ziektekosten en/of u heeft een reisverzekering.
  • Uw paspoort is minimaal 6 maanden geldig en niet ouder dan 10 jaar.
  • Er zijn geen aanwijzingen dat u met de visumverlenging andere redenen heeft dan kort/toeristisch verblijf. Er mag geen vestigingsgevaar zijn.

Afspraak maken met de IND

Wilt u uw Schengenvisum verlengen? U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de IND op telefoonnummer 0900-1234561.

Geef een reactie