Toeristenvisum voor een Thaise vrouw aanvragen

Toeristenvisum voor een Thaise vrouwJe bent op je vakantie gevallen voor een Thaise schone, en wilt dat ze voor drie maanden naar Nederland komt. Hier vindt je alle informatie over het aanvragen van een toeristenvisum voor een Thaise vrouw.

Er zijn diverse bureaus actief in Thailand die helpen bij de aanvraag voor een toeristenvisum voor een Thaise vrouw, maar dat is volgens de Nederlandse Ambassade in Bangkok niet nodig: Het gebruik van een visum facilitatie bureau heeft geen enkele invloed op het beslisproces. Een visumaanvraag kost € 60, te betalen in Thai Baht tegen de koers op moment van het indienen van de aanvraag. Er zijn voorbeelden bekend waarbij honderden euro’s werd betaald aan dit soort bureau’s. Dit is NIET nodig.

Voorwaarden Schengenvisum

Bij een verblijf van maximaal 90 dagen heeft u een Schengenvisum nodig als u visumplichtig bent. Een Schengenvisum vraagt u aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar u woont. Hiervoor levert u een ingevuld aanvraagformulier in bij de ambassade of het consulaat. Het is niet mogelijk om iemand anders een visum in Nederland voor u te laten aanvragen.

Bij elke aanvraag van een visum gelden in ieder geval de volgende voorwaarden:

  • Het bezoek mag de openbare orde, de nationale veiligheid en de internationale betrekkingen niet schaden.
  • De aanvrager heeft niet eerder een verbod gekregen om het Schengengebied te betreden.
  • Er is geen gevaar voor illegaal verblijf.

Verder heeft u een aantal documenten nodig (die vindt u hier) als u een Schengenvisum aanvraagt. Zo moet u uw paspoort laten zien. Uw paspoort moet op de laatste dag van de visumperiode nog drie maanden geldig zijn.

Toeristenvisum voor een Thaise vrouwSpoedvisum aanvragen

Als u met spoed een familielid naar Nederland wilt laten overkomen, kunt u een spoedvisum aanvragen. De IND bepaald in welke gevallen iemand een spoedvisum krijgt. Bijvoorbeeld bij een terminale ziekte of een begrafenis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de IND.

Toeristenvisum voor een Thaise vrouw aanvragen

Om mensen die een Schengenvisum voor Nederland willen aanvragen beter van dienst te kunnen zijn, heeft de ambassade een aantal administratieve taken uitbesteed. Voor inlichtingen over de vereisten dan wel het indienen van aanvragen van Schengenvisa voor Nederland kunt u terecht bij VFS Global Services. Dit bedrijf assisteert de Ambassade in Bangkok bij het plannen van de afspraken, de retournering van paspoorten via aangetekende post alsook het ‘tracken’ ervan.
De informatie voor visumaanvragers is verkrijgbaar in de Engelse en Thaise taal zodat de visumaanvrager snel en gemakkelijk zelf alle informatie kan vergaren.

Call Center (Thai en Engels) : +66 2 263 9103 Website VFS (Thai/Engels): klik hier

Afhandeltijd visumaanvraag

De behandeling van de visumaanvraag duurt meestal maximaal 15 dagen. Soms kan een aanvraag maximaal 60 dagen duren. Bijvoorbeeld als er extra onderzoek nodig is zoals een antecedentenonderzoek. U kunt een visum niet eerder aanvragen dan 3 maanden voor vertrek.

Deze informatie is afkomstig van de websites van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Bangkok.

Geef een reactie