underboob selfie

Underboob selfie, puzzelwoord of verbod

Het ministerie van Cultuur in Thailand heeft de plicht te waken over de Thaise cultuur en moet voorkomen dat deze verloederen gaat. De underboob selfie is het nieuwst gevaar dat het ministerie ziet en waarschuwt nu de vast onschuldige Thaise meisjes die ze op internet plaatsen.

Voor die gene die niet goed hebben opgelet bij biologie, zoals ondergetekende, de underboob selfie is een foto waarbij al dan niet per ongeluk de onderkant van de borst te zien is. Wees gerust, geen tepels want dan zou het ministerie niet waarschuwen. Ze zien het als pornografie wat strafbaar is bij de Computer Crime Act.


De underboob selfie moet in de ban

Internet staat vol met foto’s op Facebook of Instagram waarbij dames te zien zijn met wat gebreken aan hun garderobe. Per ongeluk of om meer viewers te krijgen, likes zijn net zoveel waard als geld lijkt het.

Roongtawan Chaiha is een internet idool dat het moet hebben van sexy foto’s. Ze ziet haar borsten als haar beste verkooppraatje en 470.000 likes bewijzen dat ze er niet ver naast zit.

Thaise onschuld

Buitenlanders denken of dachten toch zeker dat Nederland een groot Red Light District is met hier en daar een molen, klompenverkoper en koffieshop. Het is een imago waar je maar moeilijk vanaf komt. Thailand heeft ook een imagoprobleem. Sommige buitenlanders denken dat Thailand niet meer is dan een rijtje gogobars achter het strand, waar het motto is: grijpen wat je grijpen kunt.

Het imagoprobleem is natuurlijk ook bekend bij de overheid, die met harde hand probeert het imago te verbeteren, geen seks met kinderen onder de achttien en het terugdringen van bloot in het stadsbeeld.

In dit licht moet je de waarschuwing van het ministerie van Cultuur voor de underboob selfie denk ik ook zien. Ze willen een signaal afgeven dat Thailand geen luilekkerland is waar alles maar kan. De overheid weet ook wanneer de kleding van de jeugd minder uitdagend is bepaalde problemen minder worden.

Daar is wat voor te zeggen.

Geef een reactie