Vergelijking tussen Thaise en Chinese vrouwen

Terug van een weekje gebivakkeerd te hebben in Chongqing (in centraal China) en mijn ogen goed de kost te hebben gegeven, kan ik een aardige vergelijking tussen Thaise en Chinese vrouwen maken.

Toegegeven, het is een momentopname. En China is mega groot, je kunt niet eenvoudig alle Chinese vrouwen over een kam scheren. Laat staan de Thaise vrouwen. Neem het maar als observaties van een liefhebber van Aziatische schoonheden.

Chinese vrouwen zijn mooier

Als liefhebber van de Aziatische vrouw heb ik mijn ogen uitgekeken. Ze vielen af en toe zowat uit hun kassen! Wat een schoonheden lopen er rond in Chongqing. Van jong tot oud. Zelfs mijn vrouw (zelf een kwart Chinees) moest toegeven dat de vrouwen in de grootste stad van de wereld van een duizelingwekkende schoonheid zijn. En dat wil wat zeggen, want Thai zijn nogal nationalistisch ingesteld.
Alles in Thailand is beter, mooier en groter. Nu ineens moeten toegeven dat Chinese vrouwen mooier zijn dan haar Thaise zusters, is een hele stap. Het is ook maar goed dat Chongqing een Chinees geheim is (wie had al van deze metropool met 31 miljoen inwoners gehoord?) want anders liepen plaatsen als Pattaya (bekend vanwege het Thaise sekstoerisme) compleet leeg.

Chinese vrouwen kleden zich beter

Ik weet niet of het aan de stad lag, de inwoners van Chongqing worden in een rap tempo rijker, maar alle vrouwen gingen ontzettend goed gekleed. Ongeveer de helft van de vrouwen ging ronduit sexy en uitdagend over straat. Korte rokjes, extreem korte broeken, nauwsluitende T-shirts en leren kaplaarzen met hoge hakken. Als een vrouw zo in Nederland over straat zou gaan, dan zou er rondom haar druk gefluisterd worden.

Haren goed gekapt, make-up tot in de puntjes verzorgd. Zelfs de zwervers, vaak oudjes, liepen er redelijk verzorgd bij. Het kan aan het klimaat liggen, een beetje vergelijkbaar met Zuid-Spanje, maar hun huid zag er ook erg goed uit. Nauwelijks puistjes of vlekjes

Thaise vrouwen daarentegen gaan vaak gekleed in een kort spijkerbroekje met daarboven een flodderig T-shirt. Haren enigszins verwaait en verwildert. Nauwelijks make-up. En hun huid heeft vaak oneffenheden. Een doorsnee beeld natuurlijk, want ook in de straten van Bangkok zie je goedgeklede vrouwen lopen. In Chiang Mai nog meer.

Chinese vrouwen zijn directer

Een vrouw die je dertig seconden lang open en recht je in de ogen kijkt? Het zal je op straat in Thailand niet snel gebeuren. Snel worden ogen neergeslagen of weggedraaid. In Chongqing is het me ettelijke malen gebeurd dat een Chinese vrouw me dwong om zelf weg te kijken. In een fastfoodrestaurant, we hadden even genoeg van de olierijke Chinese keuken, zaten een paar opgeschoten tieners openlijk met me te flirten. Terwijl mijn vrouw tegenover me zat! Zelfs toen ze doorkregen dat mijn vrouw het geflirt in de gaten kreeg, ging het spel gewoon door. Ze trokken zich er niks van aan.

In de wereldbefaamde Go Go Bars in Pattaya of Soi Nana en Soi Cowboy in Bangkok zal dit tafereel zich ook afspelen. Logisch, het levert klanten en drankjes op. En dus geld. Maar op straat is de doorsnee Thaise vrouw ‘Aai’. Verlegen. Preuts en zedig. Als je ze aanspreekt, zullen ze met een dun zacht lief stemmetje je antwoord geven. Hard praten is in Thailand onbeschoft. In tegenstelling tot China, waar het standaard is.

Is er een vergelijking tussen Chinese en Thaise vrouwen te maken?

Wat een paar eeuwen tijd al niet kan doen. Want 700 jaar zijn de Thai vanuit China naar beneden getrokken, hebben ruzie gemaakt met de Birmezen en de Cambodjanen en iedereen verjaagd. Dus. Ooit waren de Thai Chinezen. Er wonen zelfs nog heel veel Chinezen in Thailand. Maar 1.400 generaties later is er veel veranderd tussen beide volkeren.
Bij de Thai draait alles om in het openbaar respect houden, je gezicht niet verliezen en welgemanierd zijn. Alles is geordend en in een hokje gezet. En ook weer niet, net zoals in Nederland. Een ordelijke chaos. Toen ik de straten van Chongqing  af aan het struinen was, bekroop me regelmatig een benauwd gevoel. Je deelt iedere vierkante meter met nog drie anderen. Ik beloof: Ik zal nooit meer zeggen dat Nederland vol is. Je wordt regelmatig aangestoten, lomp en hard. Zonder blikken of blozen loopt men door. Rochelend en spugend. Voordringend, ellebogen gebruikend. Chinezen, hoe goed gekleed ze ook gaan, doen amper hun best om welgemanierd te zijn. Vanuit Thais (en Nederlands) oogpunt zijn het onbeschofte boeren.

Zoals zo vaak zal een mix het beste zijn. Een beetje Chinees en een beetje Thai. Net als mijn vrouw. Mooi en beschaafd. Maar ach, ik ben bevooroordeeld hé!

3 gedachten over “Vergelijking tussen Thaise en Chinese vrouwen”

Geef een reactie