Het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen (2)

Nederlandse en Thaise vrouwenVanaf het moment dat ik dit blog ben begonnen wist ik dat er het een keer van zou komen. Eens zal ik het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen op papier moeten neerzetten.

Daar was geen ontkomen aan. Ik zeg er bij voorbaat bij, dit zijn mijn ervaringen en gedachtes. Iemand anders kan en mag er andere opvattingen op na houden. Daarbij ontkom ik er niet aan om in stereotypen te spreken. Mijn beweringen slaan niet op elke Thaise of Nederlandse vrouw. In deel 1 vertelde ik hoe geraffineerd Thaise vrouwen hun mannen weten in te pakken. En dat Thaise vrouwen altijd hun best doen om vrouw te blijven.Geen gevoel voor tijd

Daar waar de Nederlandse vrouw het ergerlijk vinden als manlief of vriendje te laat op een afspraak verschijnt, is dat in een Thai-Nederlandse relatie precies andersom. De man staat altijd op Thaise vrouw te wachten. Voorbeeld: Wetend dat mijn vrouw moeite heeft om op tijd te komen, zit ik haar op een ochtend achter de broek aan. “ We vertrekken dus over een half uur!” stel ik streng. “Oké” zegt ze en verdwijnt in de badkamer.

Na een kwartiertje ga ik polshoogte nemen. Al voor dat ik de badkamerdeur open, weet ik dat het mis is. Ik hoor gespetter van water. Ik loop de badkamer binnen en mijn angst wordt waarheid. Mijn vrouw staat haar lange zwarte haren te wassen. Die zijn over vijftien minuten echt nog niet droog. Hoe heeft ze ooit kunnen bedenken omdat binnen een half uur te kunnen doen? Ik weet dat de vraag geen bevredigend antwoord op zal leveren, dus draai ik maar om.Nederlandse en Thaise vrouwenPlanning

Dit ligt een beetje in het verlengde van dat tijdsgevoel van de Thai. Thaise vrouwen kunnen over het algemeen niet plannen. Nederlandse vrouwen zijn daar een kei in. Ik ken ‘r een paar die hele dagen weten in te delen en de planning ook nog laten uitkomen. Super-efficiënt. Dat gaat bij haar Thaise zusters net iets anders.

“Ik ga nog vlug even een boodschap doen, voordat we straks vertrekken naar onze vrienden.” En vervolgens komt ze een uur later thuis, want ze herinnerde dat ze toch meer moest kopen als de bananen waar ze oorspronkelijk voor op pad gingen. En dus komen we een dik half uur te laat op de lunchafspraak.

Het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen

Dit zijn de eerste twee, nogal voor de hand liggende, verschillen tussen Nederlandse en Thaise vrouwen. Ik ga verder broeden, en als je aanvullingen of commentaar heb, hoor ik dat graag. En dames, pak het niet te persoonlijk op.

5 gedachten over “Het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen (2)”

  1. Tja, je geeft zelf al aan dat het stereotypen zijn, en jouw vrouw schijnt niet al te best te scoren op tijdsgebied en beantwoordt dus aan dat Thaise stereotype. Mijn Thaise vriendin was in een vorig leven een Zwitserse of Duitse, en is gereincarneerd als Thaise, en op haar kan ik de klok dus echt gelijk zetten. En verder heb ik eigenlijk ook niet zoveel problemen met andere Thais, afgezien van 5-10 minuten hier of daar maar da’s hetzelfde met een Brabants kwartiertje.

  2. Het verschil tussen een Nederlandse man met hersens en een Nederlandse man zonder hersens:

    De Nederlandse man zonder hersens neemt zijn eigen Thaise vrouw als maat voor miljoenen Thaise vrouwen.

    Mijn hemel, hoe simpel kan je zijn John Sarbach? Ga wat doen met je leven in plaats van anderen lastig te vallen met je belachelijke, domme, generaliserende en laatdunkende schrijfsels. Een journalist onwaardig.

  3. Hoi John,

    wat jouwn verhalen betreft echt super, ik bekijk dagelijks wel wat over de thaise vrouw, ik verblijf zelf al een lange tijd in de isaan, bij mijn vriendin en haar familie.ik moet je zeggen ’t is geen makkelijke opgaven af entoe, de haar salon bvb ligt hier 15 min van af, na 2 uur komt ze eens terug en we zijn al te laat voor de afspraak, ja ze moest toch echt ook dr nagels doen,

Geef een reactie