Het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen (1)

verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen“Waarom ben je eigenlijk met een Thaise vrouw getrouwd” is een vraag die me al talloze malen is gesteld. “Omdat de Nederlandse vrouw te ver is doorgeschoten in de feminisering” is steevast mijn antwoord. Maar wat bedoel ik daar nu mee?

Ach, vanaf het moment dat ik dit blog ben begonnen wist ik dat er het een keer van zou komen. Eens zal ik het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen op papier moeten neerzetten. Daar was geen ontkomen aan. Ik zeg er bij voorbaat bij, dit zijn mijn ervaringen en gedachtes. Iemand anders kan en mag er andere opvattingen op na houden. Daarbij ontkom ik er niet aan om in stereotypen te spreken. Mijn beweringen slaan niet op elke Thaise of Nederlandse vrouw.Bazig

Mensen denken dat ik niet weer waarom ze die vraag eigen stellen, maar dat heb ik heus wel door. Wat ze eigenlijk vragen is “Ben je bang voor Nederlandse vrouwen? Ben je bang dat ze je de baas zijn?” En als ik de vraag eerlijk zou beantwoorden dan zou ik zeggen: Ja. Niet zozeer dat ik bang ben, maar Nederlandse vrouwen hebben de neiging zich bazig op te stellen.  Vaak is het toch zo wat de vrouw wil, gebeurd. Als de vrouw lief is, dan luistert ze wel even naar de man, maar sabelt vervolgens zijn plannen volledig neer.

verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwenDat is overigens niet alleen mijn ervaring. Je ziet het overal terugkomen, zelfs in de reclames. Het viel mij bijvoorbeeld op in de laatste reclame van supermarktketen Jumbo. Die met Frank Lammers op de bank.

Is het met een Thaise vrouw dan zo anders? Nee, hoor, die krijgen ook altijd hun zin. Mannen verliezen overal ter wereld het van vrouwen.  Maar de Thaise vrouwen (en haar zusters in de derde en tweede wereld) pakken het net iets geraffineerder aan: met hun vrouwelijkheid. Daardoor loopt de man niet de hele dag te mokken dat ie altijd maar achter vrouwlief loopt aan te sjokken. Hij voelt zich ook gewaardeerd omdat ie het gevoel heeft een stem te hebben gehad. Of het zelf verzonnen heeft (wat absoluut niet waar is).

Thaise vrouwen blijven vrouwen.

Ik heb wel eens heel hard om een cabaretier moeten lachen. Hij vertelde dat er bij Nederlandse vrouwen een moment komt dat ze nauwelijks meer van mannen zijn te onderscheiden. Kort haar, altijd (slonzige) spijkerbroeken aan, geen make-up meer. Hij liet foto’s zien, ik kwam niet meer bij. Sindsdien kijk ik beter rond, en verdomd: hij heeft gelijk!

verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwenDat zal bij Thaise vrouwen niet zo snel gebeuren. Op de een of andere wijze weten die altijd vrouwelijk te blijven. Zelfs als ze een (slonzige) spijkerbroek dragen op oudere leeftijd. Ze hebben natuurlijk het geluk dat ze klein en fijn zijn en niet zo snel een welvaartsbuik of -kont kweken. En ook de ouderdomsverschijnsels komen bij Aziaten later.Het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen

Dit zijn de eerste twee, nogal voor de hand liggende, verschillen tussen Nederlandse en Thaise vrouwen. Ik ga verder broeden, en als je aanvullingen of commentaar heb, hoor ik dat graag. En dames, pak het niet te persoonlijk op….

3 gedachten over “Het verschil tussen Nederlandse en Thaise vrouwen (1)”

  1. ‘Waarom ben je eigenlijk met een Thaise vrouw getrouwd?’ Het enig juiste antwoord daarop is ‘omdat ik van haar hou!’ Het is een vreemde erg vooringenomen vraag die er al van uit gaat dat je bewust op zoek bent gegaan naar een Thaise vrouw. Dat geldt dan misschien wel voor een heleboel mensen die op vakantie naar Thailand gaan omdat ze thuis niet meer aan hun trekken komen, er zijn daarnaast ook een heleboel mensen die gewoon door werk of omstandigheden in contact komen met iemand waar ze verliefd op worden. Ik reken jou en mij tot die laatste categorie. Dat ze dan toevallig Thais is, ach, het zij zo. Ik kan me overigens wel vinden in de analyse zover…

  2. Het zit daar allemaal net iets anders in elkaar dan hier. De man is in Thailand degene die de beslissingen neemt. Van overleggen tussen huwelijkspartners, zoals hier gebruikelijk is daar nauwelijks sprake. Zo ook zal de vrouw proberen via allerlei wegen en met listen en lagen haar zin door te drijven.
    Resultaat: 1 voorbeeld: Dure woningen midden in de woestijn Esaan, grotendeels gefinancieerd uit het gezinsbudged uit Nederland gebouwd in dorpjes waar voor de farang niks te beleven valt. (statussymbool voor schoonfamilie) De farang wil dit niet maar zij weet haar zin, vrijwel altijd door te drijven. Dat heeft zij geleerd. In Thailand is de man de baas en er wordt niet overlegd zoals bij ons. Ze moet hard zijn.

Geef een reactie