Verwesteren Thaise vrouwen in Nederland?

Verwesteren Thaise vrouwen‘ Waar je mee omgaat, word je mee besmet’  zo luidt het spreekwoord. Dus je mag verwachten dat een Thaise vrouw die in Nederland woont, uiteindelijk ook verwestert.

De wil van een vrouw is veel sterker dan de wil van een man. De Thaise vrouw  is verder gewend dat een man lui is en zij heeft van huis-uit meegekregen dat zij goed moet zorgen voor haar man. Tel die twee zaken bij elkaar op en je hebt een zeer koppige Thaise vrouw. Die ook nog zeer hangt aan haar cultuur. De kans dat ze verwesteren is dan ook erg klein. Maar er zijn uitzonderingen die regel bevestigen.

Verwesteren Thaise vrouwen?

Ik ken in mijn omgeving een aantal Thaise vrouwen die ruim 10 jaar in Nederland zijn. Hebben die vrouwen zich aangepast aan de Nederlandse gewoonte? Eten ze Nederland? Ja, dat doen ze, maar ze hebben liever Thai.  Kunnen ze beter plannen? Nou…. Nee. Komen ze beter op tijd….? Ehmmmm…. Moet ik nog antwoord geven?

Maar ik ken er eentje waar de verwestering wel bijna compleet is. Dat komt omdat ze in al die tijd dat ze in Nederland is geweest, nauwelijks contact heeft gehad met andere Thai. Ze heeft alleen Nederlandse vrienden en kennissen. Ze spreekt daardoor ook erg goed Nederlands. Maar als je met haar spreekt, en ze zou geen zwart haar en amandelvormige zwarte ogen hebben, dan zou je denken dat je met een Nederlandse sprak.

Verwesteren Thaise vrouwenTotaal aangepast

Ze is door en door betrouwbaar, komt altijd op tijd en plant zeer nauwkeurig. Maar het gaat veel verder. Deze vrouw heeft last van een typische westerse ziekte. Een midlifecrisis. Ze weet niet wat ze wil. Moet ze doorgaan op de huidige weg, of toch iets anders gaan doen? Vindt ze het werk wat ze nu doet wel leuk? Laatst zei ze tegen me “Ik zou willen dat er een snelle manier bestond om er achter te komen wat ik precies wil.”

Ik weet niet of het vaker onder Thaise vrouwen voorkomt, de midlifecrisis. De wereldvragen, die vrouwen die net 30 zijn geworden zichzelf stellen. Ik weet wel dat als ze in Thailand woonde, daar geen tijd voor had gehad. En niet in alleen in Thailand, maar een tweederde van de wereld. Daar had ze veel minder keuzes gehad, en dus minder vragentekens bij alles kunnen stellen. Dat maakt de mudlifecrises een typische westerse ziekte. Teveel keus.

Eerlijk gezegd, ik hoop niet dat mijn vrouw teveel verwesterd. Ik ben met een Thaise vrouw getrouwd en wil niet over een aantal jaar wakker worden naast een Nederlandse. Een vrouw met een midlifcrisis die ineens op tijd komt en een agenda in haar tas heeft zitten…. Bizar!

Geef een reactie