Visa-afspraak bij Nederlandse ambassade duurder

Visa-afspraak bij Nederlandse ambassadeHet maken van een afspraak maken bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok voor een visum voor Nederland wordt per oktober 2013 duurder.

De Nederlandse Ambassade in Bangkok maakt voor het maken van visa-afspraken gebruik van VFS Global.   Dit bedrijf assisteert de Ambassade in Bangkok bij het plannen van de afspraken, de retournering van paspoorten via aangetekende post alsook het ‘tracken’ ervan.

De kosten die VFS rekent voor haar diensten gaan omhoog naar 480 baht (ongeveer 12 euro).

De informatie voor visumaanvragers is verkrijgbaar in de Engelse en Thaise taal zodat de visumaanvrager snel en gemakkelijk zelf alle informatie kan vergaren.

Visa-afspraak bij Nederlandse ambassade

De Nederlandse Ambassade in Bangkok maakt sinds augustus 2011 gebruik van VFS Global. Sindsdien heeft het bedrijf haar best gedaan om haar operationele activiteiten te optimaliseren om zo enige verhogingen van de servicekosten te kunnen voorkomen. De recente prijsstijgingen overschrijden echter de limiet van de mogelijkheden. En dus kan het bedrijf niet anders dan de hogere kosten van een visumaanvraag door te berekenen aan haar klanten.

In de servicekosten is naast het maken van een afspraak, na beoordeling van de aanvraag, het per aangetekende post toesturen van het paspoort van de aanvrager inbegrepen. De kosten voor een visum bedragen nog steeds niet meer dan 60 euro (ongeveer 2.400 baht).

Geef een reactie