Voetbal kijken met Thai

Voetbal kijken met Thai, Oranje-Australie

voetbal kijken met ThaiEen bijzonder dagje voor me eigenlijk niets bijzonders te doen, dus me eens lekker getrakteerd op een dagje doen waar ik zelf zin in had. Al een paar dagen last van mijn rug dus gebeld voor een afspraak met mijn favoriete sadiste voor een stevige massage.

Het weer is heerlijk niet te warm, een beetje zon, een beetje wind. De tuindeuren naar buiten staan lekker open een heerlijke gewaarwording. De afspraak is om vier uur tijd genoeg om op tijd klaar te zijn voor de wedstrijd Nederland – Australië. Voor de dames in de salon alvast gezorgd dat er straks voetballen gekeken kan worden en ik word opgeroepen om te gaan liggen. Wel wat te laat, maar wat maakt het uit het is toch een dag zonder jagen.

Voetbal kijken met Thai

Op de achtergrond beginnen de voorbeschouwingen op de wedstrijd, als een soort behang laat ik het over me heen komen, niet het interessantste deel van het programma, bovendien word ik gemasseerd. De wedstrijd staat op punt van beginnen maar mijn masseuse is nog niet klaar met mijn heilzame marteling. Ik hoor vaag op de volksliederen. Iedereen die niet aan het werk is komt de kamer binnen waar ik en de tv zijn.

Ik lig lekker te genieten tot de eerste kans van de wedstrijd komt, ik hoor het gejuich en voel aan haar handen dat het een grote kans is. Ik word hard geknepen waar ik toch al pijn had en krijg een pets op mijn arm als de bal voorlangs gaat.

Wanneer ik wil kijken wordt mijn hoofd teruggeduwd in het kussen, ik ben duidelijk nog niet klaar.

Een paar minuten later wordt ik bedankt voor de massage (blijf het altijd wonderlijk vinden dat de masseuse bedankt voor de massage en niet jij) en duik snel onder de douche.

voetbal kijken met ThaiKijken eten drinken

Wanneer ik terugkom is een feestmaal aangericht in de vorm van een picknick in de zon met zicht op de tv. De flessen rosé gaan open en zo als te verwachten komen de lekkerste hapjes op je bord. Mijn glas wordt bijgehouden in het tempo dat zij drinken en dat is veel te snel. Gebiologeerd wordt er naar de tv gekeken waar het commentaar veel te snel en onverstaanbaar voor ze is. Heerlijk in het zonnetje hoor je allerlei voetbal geluiden van elders in de stad gecombineerd met vogels. Het is bijna surrealistisch deze avond. Gelukkig wint uit eindelijk Nederland met toch redelijke moeite, je ruikt wat verdwaald vuurwerk en ons tafereel wordt naar binnen verhuisd, het wordt wat kouder.

voetbal kijken met ThaiSpanje – Chili

De tweede wedstrijd van de avond begint er wordt met net zoveel belangstelling gekeken, Thai zijn tenslotte voetbalgek. De bazin heeft inmiddels een dekentje gepakt en ligt opgekruld op het massagebed. Een andere Thaise is een beetje dronken en volgt het van een afstandje. Het blijft weer aan de twee Hollanders om de eer van het kijken hoog te houden. Een spannende wedstrijd gaat aan de Thai voorbij, op de vraag of ze lekker sliep wordt vreemd gekeken: ik heb geluisterd. De stand weet ze niet, wat ook niet verbaasd, gehoord het zachtjes zagen van wat struikgewas.

De derde wedstrijd Kroatië – Kameroen heeft iedereen thuis hooguit vanuit het bed gezien, ik niet, ik sliep al.

Voetbal kijken met Thai is leuk, ze zijn heel enthousiast en het maakt ze eigenlijk niet uit wie er speelt, ze houden van het spelletje. Oja en lekker eten en drinken, puur fans van het spel.

Met dank aan Thai Wellness Na Rood Geldrop

Geef een reactie