wil je mijn naaktmodel zijn ?

Wil je mijn naaktmodel zijn?

wil je mijn naaktmodel zijn ?Do you want to be my model? Nude? Zou dit een aardige introductie zijn bij een meisje ? Meestal niet.

Als kunstenaar fotograaf ben ik bijna altijd wel op zoek naar iemand die mijn muse is bij een bepaald project dat ik in gedachte heb.

Het juiste model vinden is ongelooflijk moeilijk, niet zo zeer fysiek. Fysiek is niet het probleem, ik zoek geen vrouw van twee meter met drie borsten.

Het probleem zit bijna altijd in de bereidheid van mensen om mee te willen werken aan het project en zich bloot te willen geven.

wil je mijn naaktmodel zijn ?Thailand

Ik ben een aantal keren naar Thailand geweest en gezien de ‘reputatie’ van Thailand, zou je denken dat de zaken daar makkelijker liggen. De meeste mensen hebben het beeld van de meisjes op straat of in de bar, die ‘in’ zouden zijn voor van alles en nog wat. De meisjes waar iedereen aan denkt vind je ook hier in Nederland. Op die groep dames stap ik niet af. Je weet wel wat je vraagt maar je weet niet wat je krijgt.

Dit werkt natuurlijk twee kanten op. Meisjes weten ook niet wat je gaat doen op het moment dat je ze vraagt voor een fotosessie. Dit geldt trouwens ook voor een sessie met kleding aan. Je moet vertrouwen opbouwen en iets kunnen tonen. Een portfolio bijvoorbeeld. Je moet een relatie opbouwen of een relatie aangaan. Op zich een mogelijkheid voor een vrijgezellen fotograaf, wat lastig als je van model wilt wisselen.

Snookerpalace

In een van de badplaatsen van Thailand, bestaat voor mij een belangrijk deel van het vertier in het lekker in de buitenlucht spelen van een partijtje snooker. Wanneer de avond wat koelte brengt, gaat het licht aan op de eerste verdieping, de grote ventilatoren komen in beweging en de ballen worden klaar gelegd. Ze kennen me daar, mijn cola light wordt klaar gezet en een meisje komt naar me toe. Ze ziet dat ik alleen ben en vraagt of ik vanavond weer tegen haar wil spelen. Ze heeft me al een paar keer vreselijk ingemaakt wat me iedere keer een tequila kost. Een te overkomen prijs en zij gaat er niet minder om spelen.

Ook vanavond heb ik weer geen kans, ze draagt een mouwloos shirt en op haar bovenarm staat een prachtige tattoo. Eigenlijk houd ik niet van tattoo’s maar het beeld en de ingreep intrigeert me. De stijl is een beetje chinees met een draak.

Wil je mijn naaktmodel zijn ?Moed

Ik raap al mijn moed bij elkaar de zoveelste nederlaag op een rij en probeer haar uit haar ‘comfort zone’ te halen. Ik vertel dat ik erg geïnteresseerd ben geraakt in haar bovenarm. Ze begint te lachen en weet met de situatie niet goed raad. We leggen de keu’s even weg en raken aan de praat. Ik leg haar een beetje uit wat mijn plan is.

Mijn hotelkamer is aan de overkant van de weg, iets verderop en vraag haar even te wachten terwijl ik mijn camera ga halen. Ik ren op en neer en ben in een paar minuten terug. Onder het licht van de snookertafel maak ik wat opnamen. Wel aardig maar niet helemaal wat ik zoek. Te veel achtergrond en moeilijk een goede houding te vinden, teveel leidt af. Ik laat haar de foto’s zien achterop mijn camera en ze is echt geïnteresseerd  Ze is beslist geen nachtvlinder, gelukkig voor mij wel iemand die een beetje mee denkt.

wil je mijn naaktmodel zijnWil je mijn naaktmodel zijn

Ze is heel trots op haar tattoo en ziet wat voor moeite ik doe om hem goed op de foto te krijgen. Op een gegeven moment vraagt ik het haar op mijn manier, recht voor zijn Hollandse raap. Zou je mee willen gaan naar mijn hotelkamer zodat ik in een meer gecontroleerde omgeving foto’s kan maken ? Naakt model staan ?
Ik trekt mijn hoofd al een beetje tussen mijn schouders maar tot mijn verbazing zegt ze ja maar …. alleen voor foto’s. Ik begin opgelucht te lachen. Ze gaat mee, ruim een uur later gaat ze met haar eer in takt, weer weg.

The end

De volgende avond heb ik twee afdrukken voor haar bij me die ze op de w.c. gaat bekijken. Ze is onder de indruk van het resultaat. Ze wil een tequila om bij te komen en vraagt me weer naar de snookertafel te gaan, waar ze me genadeloos fileert en afmaakt. Nog maar een tequila dan?

Geef een reactie