Yingluck toont zich ware Thaise vrouw: Ze flirtte met Obama

De Amerikaanse president Obama deed als eerste van een werkbezoek van drie dagen aan Zuidoost-Azië het Land van de Glimlach aan aan. De Thaise premier deed precies wat van er van een Thaise vrouw wordt verwacht. Yingluck flirtte met Obama.

Zowel Obama als Yingluck zijn gelukkig getrouwd, zover we weten. Getrouwd met kinderen, zoals het zo mooi heet. En toch was overduidelijk dat de twee elkaar erg leuk vinden. Soms leek het wel een pas verliefd stelletje, het flirtte leek maar geen einde te kennen. Grapjes, lachen om die grapjes, een verleidelijke blik, diep in de ogen kijken, zelfs omdraaien bij het weglopen om nog eens oogcontact te maken. Alle wapenen werden uit de de kast getrokken.

Een flirt is een flirt, geen seks.

In de westerse wereld wordt een flirt altijd als een uiting van seksuele aantrekkingskracht gezien: een flirt leidt vaak (of moet vaak leiden) tot meer. Maar in veel andere landen (waaronder Thailand) is een flirt alleen maar bedoeld om de relatie tot elkaar te versoepelen. Als je elkaar leuk vindt is zaken doen een stuk makkelijker, dan wanneer je koud en koel tegenover elkaar zit. Je bent meer bereid tot compromissen of iets toe te geven aan je tegenstander.

Een flirt betekent niet dat je aan het eind van je afspraak met elkaar in bed beland, alhoewel in Thailand dat ook niet zeker is. De zeden zijn in Thailand nu eenmaal anders geregeld dan in westerse wereld. Het is per slot van rekening ook geen christelijk land, maar een Boeddhistisch land met navenante waarden.

Flirtte Yingluck nu met Obama of andersom?

Dat Yingluck met Obama flirtte is door vele tientallen persfotografen van ondermeer AFP, AP en Reuters nauwkeurig vastgelegd. Maar op de foto’s is ook haarscherp vastgelegd dat Obama het helemaal niet erg vond, al die warme Thaise belangstelling voor hem. Hij lijkt zelfs af en toe terug te flirtte met Yingluck. Bekijk de foto’s maar:

Verleidelijke blik tijdens ontmoeting in Bangkok
Grapjes en gelach tijdens het staatsdiner
Nog een keer oogcontact maken tijdens het weglopen

Ontspannen gelach tijdens de persconferentie
Grinnikende gezichten tijdens inspectie van de wacht. (wat is daarvoor gebeurd?)
Verleidelijke blik van Yingluck tijdens de toast. Kijk ook naar Hillary Clinton, die maar al te goed lijkt te begrijpen wat er gaande is.