De zorgzaamheid van een Thaise vrouw

zorgzaamheid van een ThaiseIk ben weer even alleen ‘Living on my own’ zoals Freddy Mercury al ooit eens zong. Maar ik blijft niet onverzorgd achter. Dat is de eer van een Thaise vrouw te na.

De zorgzaamheid van een Thaise vrouw is bijna legendarisch. De eerste weken dat ik met mijn vrouw een relatie had, overdonderde het me totaal. Ik kwam niks te kort, ze leek mijn gedachten te kunnen lezen. Als ik al dacht ‘ik zou wel een kop koffie lusten’ stond bij wijze van spreken de dampende kop al naast me. Uiteraard is dat door de jaren wat minder geworden, maar mij totaal onverzorgd achter laten is het andere uiterste.

Zorgzaamheid van een Thaise

Op de dag dat ze vertrok, ze vloog in de avonduren, kregen mijn nagels nog een goede beurt. En ook moest ik even onder kappersmes. Zodat ik de twee weken dat ze weg was, er in ieder geval netjes verzorgd bij liep. De laatste boodschappen werden gedaan, de koelkast en de kelderkast puilen uit. Ik krijg dat nooit allemaal in 14 dagen op. Zelfs niet als ik mijn best doe.

Maar wat me nog het meest verbaasde is dat ze zorgde dat ik elke avond te eten heb. Drie dagen lang heeft ze elk momentje dat ze vrij was een maaltijd voor me klaar gemaakt. En zo puilt ook de diepvries uit met bakjes met eten. Ik hoef alleen nog maar rijst te maken. Met een rijstkoker lukt me dat wel, dat is minder moeilijk dan een ei bakken. Ook dat lukt me nog wel hoor, maar veel verder moet het niet gaan.

En zo zit ik dus elke avond aan een smakelijk maaltijd, grijp ik nooit mis in de kasten en hoef ik niet eens zelf boodschappen te doen. Ik vroeg nog aan haar of ik iets voor haar moest doen. “Elke zondag de planten een beetje water geven”, zei ze met een bezorgd gezicht. Ik weet nu ook waarom dat gezicht bezorgd was. Ik ga het vlug maar even doen. Bent het afgelopen zondag vergeten….

Een gedachte over “De zorgzaamheid van een Thaise vrouw”

  1. mijn vriendin is 25 en helemaal niet zo traditioneel, hoewel, soms dan toch weer wel… verwarrend. Maar dat zorgzame is er eigenlijk alleen even als haar zusje of haar mama haar eraan doet denken. Dat is een beetje jammer want er zijn best veel nadelen aan een relatie met een Thaise dus dat verwennen van haar mannetje zou wel leuk zijn, anders kan ik toch net zo goed een vriendinnetje van hier nemen? Verliefd zijn op een Thaise is toch wel gek.

Geef een reactie